Ce a mai ramas din Viorica Dancila

Marti, 21 August 2018, ora 07:24
13173 citiri
Ce a mai ramas din Viorica Dancila

Chiar de la instalarea ei in functia de la Palatul Victoria, doamna Viorica Dancila era contestata. N-o contesta doar Opozitia. Se auzeau din public glasurile celor care o cunosteau din (in) activitatea desfasurata la Bruxelles, dar si din cea anterioara, in judetul Teleorman.

Iata cum o caracteriza site-ul teleormanean turnucustiri, in 2014, atunci cand doamna Viorica incerca sa candideze la al doilea mandat de parlamentar european:

"Viorica este o anonima in PE, nu a avut niciun proiect de care sa isi lege numele. Dancila nu e buna de nimic din punct de vedere politic, insa financiar ajuta partidul, pentru ca o parte din indemnizatia de europarlamentar ajunge in conturile PSD.

Viorica Dancila primeste 6.200 euro indemnizatie lunara, plus cazare, transport, functionare birou parlamentar, in total peste 20.000 euro. Familia Dancila este una superbogata, are 4,5 miliarde lei vechi in conturi, iar in anul 2013 a avut venituri de 7 miliarde".

Sotul doamnei Dancila, manager la OMV Petrom, are si el un salariu cat cel de europarlamentar, iar fiul cuplului Dancila a fost angajat la Curtea de Conturi a Romaniei chiar in ziua cand mamica se instala in fruntea Guvernului. Coincidenta? Poate da, poate nu, dar cu siguranta o familie atat de sustinuta politic sustine si ea intr-un fel partidul, pentru ca - nu-i asa? - o mana o spala pe cealalta.

Primul papusar al tarii

Pana la urma, este dreptul oricarui cetatean sa ajunga la Bruxelles, este dreptul oricarui sot sa ajunga manager platit regeste intr-o companie petroliera si este dreptul oricarei beizadea sa ajunga (banuiesc ca platit tot imparateste) la Curtea de Conturi, intr-un post ravnit desigur de multi alti specialisti cu experienta, cu vechime, cu diplome, cu prestigiu, dar care nu sunt beizadelele nimanui.

Intr-o tara macinata de coruptie, a ajuns ca o astfel de situatie sa nu fie un motiv pentru plecarea prim ministrului, dar pare sa fi fost motiv pentru venirea lui: numirile in posturi si atribuirea demnitatilor in tara noastra au ajuns o afacere de familie.

In plus, daca te apreciaza papusarul suprem cand vede ca esti obedient si stii sa te lasi papusit, alta recomandare nici nu-ti mai trebuie, iar CExN te voteaza in unanimitate, majoritatea parlamentara nu-si da foc la palarie refuzandu-te si nu ramane decat sa depui juramantul la Cotroceni, rostind: "Asa sa-mi ajute Dumnezeu!".

In mod normal, ca sa ajungi in fruntea unui guvern, trebuie sa ai capacitatea de a conduce, trebuie sa dispui de o viziune in perspectiva, sa poti depasi obstacolele, sa dai solutii atunci cand altii nu le au, sa ai initiative, sa fii credibil in fata poporului si respectat de acesta.

In plus, as zice ca trebuie sa ai charisma si sa fii un bun vorbitor, macar cand esti filmat.

Miss Teleorman, asta ne mai tebuia!

Spuneti si dumneavoastra: poate fi banuita doamna Dancila ca are macar una dintre toate aceste calitati? A demonstrat cu ceva ca stie sa conduca dansa, pe care toti o stim de marioneta a sforarului Dragnea?

Ne-a demonstrat ceva din viziunea domniei sale? A incercat macar sa infrunte, nu sa depaseasca, vreun obstacol sau moment dificil, precum cel din 10 august?

A dat vreo solutie undeva, a gasit rezolvare cu mintea domniei sale sau s-a limitat la stereotipuri de felul: "am cerut sa caute/gaseasca solutii", vom "identifica/afla solutii", vom "cere/primi solutii"?

Cum poate fi credibila o persoana care nu stie unde i-a aterizat avionul sau uita numele omologului cu care tocmai a urcat pe podiumul de onoare?

Cum poate avea charisma o persoana care se prezinta in fata camerelor de luat vederi in tinuta de nasa la nunta din Videle? Nu intamplator punctez asta, cu tinuta. Macar aici ar fi putut sa se inspire din tinuta sobra, nemteasca, a doamnei Angela Merkel sau cea de distinsa lady a doamnei Theresa May.

Se confirma ca cine nu-i cu noi e contra noastra

Domnul Dragnea o recomanda pe dna Dancila ca fiind neconflictuala. N-au trecut decat cateva luni de guvernare si iata ca si-a demonstrat apetitul pentru galceava. Este jenanta pozitia fata de presedintele tarii, caruia i-a refuzat in primavara invitatia la Cotroceni.

Este si mai penibil modul cum se plange tocmai la Bruxelles, prin recenta scrisoare de tot ce-i este potrivnic: Opozitia, societatea civila, protestatarii, presedintele tarii.

Nu este bun si cuminte decat cine a ajuns majoritar, cine a castigat alegerile. Cine lauda Guvernul, cine proslaveste partidul, cine il preamareste pe Dragnea. Cine nu, afara cu el!

Ma intreb retoric: mai are un asemenea premier dreptul moral sa ocupe postul de la Palatul Victoria? Si mai intreb: are coalitia dreptul - ca sa nu zic tupeul - sa sustina in fruntea Guvernului un asemenea premier?

In opinia mea, si nu numai, abcesul s-a copt odata cu nefericita scrisoare trimisa (se pare ca in ascuns) catre liderii CE.

Nu iubit, dar respectat

Romania are nevoie de un premier adevarat, care sa-si aleaga singur echipa, sa-si conduca responsabil ministrii, iar acestia sa-l respecte pe el, nu pe improvizatul "daddy". Cu totii trebuie sa stie ca premierul, si numai el, are dreptul de a propune presedintelui inlocuiri in Guvern, asa cum scrie in Constitutie.

Romania are nevoie de un premier cu initiativa, care sa poata spune "asta am facut-o eu", nu de unul despre care stim ca nu stie altceva decat sa preia dispozitiile dlui Dragnea si sa le transmita mai departe la subalterni.

Romania are nevoie de un prim ministru intelept, capabil sa aiba propria materie cenusie in cap, nu sa-si indrepte capul dupa cum cer interesele dlui Dragnea, sustinute de sustinutii Valcov, Olguta, Tudorel Toader, Carmen Dan sau Eugen Teodorovici.

Romania are nevoie in fruntea Executivului de un premier responsabil, capabil sa ia asupra sa nu numai bilele albe, dar si bilele negre ale guvernarii (uriasul deficit, nesustenabilitatea masurilor populiste, topaiala fiscala, nemultumirile din diaspora, negestionarea protestelor, scaderea salariilor in mediul privat si multe altele).

Tara are nevoie de un premier capabil sa fie respectat de toate segmentele sociale, inclusiv Opozitia, societatea civila, mediul de afaceri, cancelariile partenere din UE, alte medii diplomatice.

Nu zic iubit, dar zic respectat. Este o cerinta minima, pe care dl Dragnea este departe de a o putea oferi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Viorica Dancila demisie, #demisia Dancila , #premier
Comentarii
Poza ueDragnea
ueDragnea
rank 5
Ce a ramas din Viorica de la Videle??
Poza oetzi
oetzi
rank 5
In lume dicteaza interesele oculte..