Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viorica Dancila > guvern
A   A   A

Dancila spune ca o remaniere guvernamentala va avea loc in aceasta vara si nu exclude si o restructurare

Dancila spune ca o remaniere guvernamentala va avea loc in aceasta vara si nu exclude si o restructurare
Foto: Arhiva Ziare.com
O remaniere guvernamentala va avea loc in aceasta vara si ar putea fi urmata de o restructurare a Executivului in toamna, a anuntat prim-ministrul Viorica Dancila.

"Remanierea va avea loc in vara aceasta, am inceput evaluarile pe fiecare minister in parte. (...) Sunt 27 de ministere, deci nu pot sa vin cu totul odata, dar pe masura ce voi face evaluarile, voi veni in Comitetul Executiv, voi discuta cu colegii, astfel incat acolo unde masurile cuprinse in programul de guvernare nu sunt indeplinite (...) sau acolo unde credem ca putem imbunatati lucrurile, voi veni cu o propunere de remaniere.

Nu-mi cereti sa va spun ministerele, pentru ca nu o sa fac acest lucru decat dupa discutia pe care o sa o am in Comitetul Executiv National, dar remaniere voi face", a afirmat Dancila, joi, la DC News.
Intrebata daca vor fi schimbari in ministere importante, premierul a raspuns ca pentru ea toate ministerele sunt importante.

"Luam in calcul o analiza si pentru restructurare, in toamna, dar aceasta analiza trebuie facuta cu foarte multa atentie. Nu vorbim despre o restructurare doar pentru ca vrem restructurare, trebuie sa punem in balanta lucrurile bune, lucrurile mai putin bune in urma restructurarii, ce obtinem din aceasta restructurare si, pe urma, sa venim in fata Parlamentului cu acest lucru. Nu consider ca trebuie sa facem o restructurare pentru a inlocui persoane.

Facem o restructurare pentru a uni ministere, pentru a veni cu o alta configuratie a Guvernului. Deci in august vom vorbi si despre acest aspect. Dar eu cred ca acum, unde cred ca este nevoie sa avem o remaniere, o vom face. (...) Eu sper ca pana in 3 august, atunci cand intram in congres, o parte din remaniere sa o facem", a afirmat Dancila.
Ea nu a exclus nici posibilitatea ca remanierea sa fie facuta in doua etape.

"Nu este exclus, daca nu vom face restructurarea, nu este exclus sa fac o remaniere in doua etape, pentru ca (...) sunt multe ministere. Nu pot sa astept pana termin evaluarea pe toate ministerele. Voi face prima data o evaluare pe jumatate din ministere si voi veni cu o prima propunere si vedem pe cealalta jumatate daca este nevoie sa mai schimbam ceva", a precizat ea.

Premierul a adaugat ca restructurarea nu poate fi facuta decat in Parlament si se va discuta pe acest subiect la toamna cand Legislativul se intoarce din vacanta.

"Vedem atunci daca aceasta restructurare are, intr-adevar, impactul pe care ni-l dorim. Daca nu, probabil vom vorbi de o noua remaniere, daca va fi cazul", a adaugat Dancila.
Citeste si:
Dancila, despre raportul GRECO si solicitarea lui Iohannis: Am vazut o dubla masura, inclusiv din partea presedinteluiDancila nu vrea acelasi soft de la STS si la alegerile prezidentialeDancila vorbeste de un candidat secret la prezidentiale si nu exclude intrarea in cursa: Nu vreau sa se creada ca sunt un om las
Facebook ShareTweet
 Joi, 11 Iulie 2019, ora 15:21

 Articol citit de 1509 ori

Citeste si: