Dancila spune ca Iohannis isi doreste disparitia PSD: Cel mai mare pericol pentru democratie

Luni, 14 Octombrie 2019, ora 11:02
4704 citiri
Dancila spune ca Iohannis isi doreste disparitia PSD: Cel mai mare pericol pentru democratie
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul demis Viorica Dancila afirma ca presedintele Klaus Iohannis se "poate inchipui in tot felul de razboaie", insa "adevarul este ca se afla intr-un razboi deschis cu Constitutia Romaniei si cu legile".

In plus, sustine presedintele PSD, Iohannis este cel mai mare pericol la adresa democratiei, pentru ca isi doreste disparitia unui partid, evident a PSD.

"Am citit in presa declaratiile presedintelui in functie, care se inchipuie 'intr-un plin razboi cu PSD' si care isi instiga partidul la ura si la lupte imaginare.

Articolul 80 din Constitutie spune ca presedintele este garantul unitatii nationale. Unde este unitatea, atunci cand presedintele ne declara in stare de razboi? Unde este impartialitatea presedintelui care ii indoctrineaza si ii alimenteaza cu ura pe cei ce urmeaza sa compuna viitorul Guvern al Romaniei?

Klaus Iohannis se poate inchipui in tot felul de razboaie, insa adevarul este ca presedintele se afla intr-un razboi deschis cu Constitutia Romaniei si cu legile, cu munca si bunul simt, intr-un permanent razboi cu romanii si cu drepturile lor. Ca si PNL si acolitii, care au adoptat un discurs de extrema dreapta periculos, acest om este intr-un razboi declarat cu bugetarii, cu antreprenorii, cu pensionarii si cu toti aceia ce nu voteaza PNL si pe care vrea sa ii arunce in saracie si izolare!", a scris Viorica Dancila pe contul sau de Facebook, fara sa aduca si dovezi in sprijinul acestor afirmatii.

Totodata, ea subliniaza ca seful statului isi doreste "disparitia" PSD.

"Acestea sunt razboaiele pe care le poarta actualul presedinte si viitorul guvern al Romaniei - cu legea, cu romanii si cu democratia. Pentru ca, atunci cand un presedinte isi doreste disparitia unui partid politic, el devine cel mai mare pericol pentru democratie si istoria a dovedit-o de nenumarate ori.

Orice alt om cu responsabilitatea functiei si cu o minima decenta ar fi demisionat de mult din fruntea statului roman", se mai arata in postarea din mediul online.

Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor, duminica, la Timisoara, ca vor "guverna cu un guvern de tranzitie", dar sa fie pregatiti si sa nu ii subevalueze pe pesedisti: "toti va vor ataca, sa nu credeti ca pesedistii vor ceda puterea usor".

"Da, veti guverna cu un guvern de tranzitie, toti va vor ataca, sa nu credeti ca pesedistii vor ceda puterea usor. Au inceput deja sa vehiculeze sperietori pesediste. Si pentru a demonta prima minciuna gogonata a PSD-istilor va spun voua, nu vor exista taieri de pensii si salarii.

Vor urma si alte incercari pesediste, vor incerca sa boicoteze votarea noului guvern, vor incerca sa mearga la CCR... Va spun aceste lucruri nu ca sa va speriati, nici nu as putea, va spun aceste lucruri ca sa fiti pregatiti sa ducem lupta mai departe, va spun aceste lucruri ca sa facem Romania normala", a adaugat seful statului.

Iohannis a mai spus, la intrunirea liberalilor din zona Vest, ca PNL si romanii sunt in razboi cu PSD care, din prima zi de mandat, a inceput "sa atace Romania si pe romani".

Iata aici detalii - Iohannis a avertizat PNL ca razboiul cu PSD nu s-a terminat: Veti guverna, dar nu ii subevaluati pe pesedisti!

Amintim ca Guvernul Dancila a picat joi, dupa ce motiunea de cenzura depusa de Opozitie a fost votata in Parlament de 238 de deputati si senatori.

A.D.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Dancila Klaus Iohannis razboi demcoratie , #premier