Dancila spera ca Iohannis ii va numi cei doi ministri saptamana aceasta: O sa-l sun pe presedinte

Duminica, 03 Februarie 2019, ora 20:00
2789 citiri
Dancila spera ca Iohannis ii va numi cei doi ministri saptamana aceasta: O sa-l sun pe presedinte
Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila a declarat, duminica, la Parlament, ca nu a primit niciun semnal din partea Presedintiei legat de numirea ministrilor Dezvoltariii si Transporturilor, precizand ca il va suna pe Klaus Iohannis pentru a discuta pe aceasta tema.

"Nu, nu am niciun semnal legat de cele doua propuneri, cele doua ministere. Speranta, este ca in aceasta saptamana presedintele Iohannis sa dea un raspuns clar pentru a vedea cum procedam. Deja a trecut o luna din Presedintia rotativa a Consiliului UE detinuta de catre Romania. Am sa incerc sa fac un nou apel catre presedinte, sa vad care este opinia dumnealui. O sa-l sun pe presedinte. Eu sper sa aiba o atitudine constrctiva si in beneficiul tuturor", a declarat, duminica, Viorica Dancila.

Dancila spune ca lipsa a doi ministri se cunoaste in Guvern.

"Avem directive importante, avem acte normative importante pe agenda europeana si credeti-ma ca lipsa a doi ministri in Guvern, chiar daca domnul Teodorovici, doamna Plumb, au incercat sa fie cat mai activi pe plan european, acest lucru se cunoaste, o munca dubla, atat in Guvernul Romaniei, cat si la nivel european", a completa Dancila.

Anterior premierului, presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, duminica, ca partidul mai asteapta putin in ceea ce priveste amanarea numirii de catre presedintele Iohannis a doi ministri, afirmand ca seful statului ar trebui sa spuna si de ce refuza numirile de ambasadori.

Premierul Viorica Dancila i-a trimis, pe 21 ianuarie, o noua scrisoare lui Klaus Iohannis in care ii cere sa-i numeasca la Dezvoltare si Transporturi pe Olguta Vasilescu si Mircea Draghici, afirmand ca ea beneficiaza de dreptul exclusiv de apreciere si de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis, anterior, premierului Viorica Dancila o scrisoare in care explica de ce a refuzat numirile, precizand ca documentatia care insoteste propunerile de numire a Olgutei Vasilescu si Mircea Draghici la Dezvoltare si Transporturi este incompleta.

Seful statului sustine ca documentatia e incompleta, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atesta situatia judiciara a unei persoane.

In acest context, secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu a anuntat ca va sesiza CCR aceasta situatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dancila propuneri ministri, #Iohannis numiri ministri , #Klaus Iohannis
Comentarii