Dancila se plange ca Summit-ul Celor Trei Mari a fost politizat si ca organizatorii nu au invitat "toate partile"

Marti, 18 Septembrie 2018, ora 18:31
9530 citiri
Dancila se plange ca Summit-ul Celor Trei Mari a fost politizat si ca organizatorii nu au invitat "toate partile"
Foto: Hepta.ro

Dupa ce a fost criticata ca a ratat luni intalnirea cu presedintele CE, Jean-Claude Juncker, sosit in Romania pentru a participa la summit-ul Celor Trei Mari, Viorica Dancila a afirmat marti, la inceputul sedintei de Guvern, ca evenimentul a fost politizat.

"Din pacate nu pot sa nu remarc faptul ca si aceasta reuniune internationala este politizata intr-un mod total lipsit de responsabilitate si de etica. Acumularea de capital electoral nu ar trebui sa primeze in fata intereselor economice ale Romaniei.

Este regretabil faptul ca se folosesc astfel de evenimente si institutii ale statului in jocurile politice, evenimente care ar trebui sa promoveze Romania si care sa nu aiba mize personale, evenimente care sunt folosite de multe ori in detrimentul intereselor publice ale Romaniei, aducand costuri de imegine pentru tara noastra", a declarat premierul.

Apoi, Viorica Dancila s-a plans ca organizatorii summit-ului nu au invitat "toate partile" si i-a asigurat pe romani ca Guvernul va lucra in continuare pentru binele lor.

"Ma asteptam ca organizatorii evenimentului sa invite toate partile. Ca prim-ministru, va asigur ca Guvernul Romaniei nu va fi deturnat de la misiunea pe care o are, de a lucra pentru binele romanilor", a precizat Viorica Dancila.

Totodata, premierul a tinut sa spuna ca Guvernul s-a pregatit pentru acest summit intr-un mod serios si responsabil.

"Guvernul a demonstrat deschidere, o atitudine constructiva. La nivelul Guvernului, am construit sase proiecte prioritare. Proiectele au fost adoptate prin memorandumuri in 23 august. Sunt 3 proiecte de interconectare. De asemenea, in domeniul transporturilor, 2 proiecte au fost propuse de Romania, ce vizeaza Dunarea si modernizarea rutei feroviare trans-Constanta. in domeniul energiei, proiectul Romaniei este sa dezvolte BRUA. Am amintit toate aceste eforturi pentru a sublinia modul serios si responsabil prin care Guvernul a pregatit participarea la acest summit", a afirmat Dancila.

Trebuie mentionat ca premierul nu a participat la acest summit, nu a fost prezent nici macar la dineul oficial de luni seara, de la Cotroceni, dar la dezbateri au venit ministri din cabinet, cum sunt ministrii de Externe si al Transporturilor, de pilda.

Cum n-a ajuns, luni, Viorica Dancila la intalnirea pe care i-o ceruse lui Jean-Claude Juncker

Premierul de la Bucuresti a ratat, luni seara, intrevederea cu seful Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker. Viorica Dancila nu a reusit sa ajunga la aeroport, desi echipa Guvernului a fost anuntata ca avionul cu care venea Juncker va ateriza mai rapid. Jumatate de ora insa i-a fost insuficienta pentru a ajunge de la Palatul Victoria, unde se afla, potrivit surselor Ziare.com, la aeroportul Baneasa.

Oficial, Guvernul Romaniei arunca vina pe Serviciul de Paza si Protectie (SPP) si sa mentionam doar ca toate aceste acuzatii vin in zilele in care noua sefi de stat, ministri de Externe, sefi de Parlament si presedintele Comisiei Europene s-au aflat la Bucuresti, unde SPP este insarcinat cu protectia celor mai inalti demnitari.

13:50: Apare informatia, pe surse, ca Viorica Dancila il va intampina pe Jean-Claude Juncker, cei doi oficiali urmand sa vorbeasca 15 minute, pe aeroport.

14:00: Echipa de protocol a premierului roman ajunge la aeroport, pentru a pregati intalnirea cu presedintele Comisiei Europene.

15:00: Guvernul amana, oficial, sedinta de guvern programata pentru ora 16:00.

17:10: Surse apropiate situatiei au declarat pentru Ziare.com ca echipa de protocol prezenta pe aeroport a Vioricai Dancila a fost anuntata ca aeronava lui Junker va ateriza mai devreme.

17:30: Coloana oficiala a premierului pleaca de la Palatul Victoria spre aeroportul Baneasa, potrivit Guvernului.

17:52: Avionul aterizeaza si incearca sa traga usor de timp ruland pe pista.

18:02: Masina lui Jean-Claude Juncker paraseste zona aeroportului, dupa ce inconjoara de doua ori rondul, in speranta ca masina premierului roman va aparea.

Potrivit Guvernului, premierul a ajuns la Aeroportul Baneasa la ora 18:00, dar SPP-ul il preluase deja pe Jean Claude-Juncker si l-a dus la hotel.

A doua oara a reusit

Insa, dupa ce a ratat luni intalnirea cu Jean-Claude Juncker, pentru ca nu a reusit sa ajunga la timp, Viorica Dancila a mai primit o sansa: l-a condus pe presedintele Comisiei Europene, marti, la aeroport, potrivit unor surse diplomatice consultate de Ziare.com. De asta-data, insa, premierul a ajuns inaintea oficialului european, care s-a lasat asteptat inca o ora.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Viorica Dancila intalnire Juncker , #guvern