Dancila se plange ca Rares Bogdan o ameninta cu DNA din cauza bugetului: Iohannis sa dea explicatii

Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 19:47
6992 citiri
Dancila se plange ca Rares Bogdan o ameninta cu DNA din cauza bugetului: Iohannis sa dea explicatii
Foto: Facebook/Viorica Dancila

Liderul PSD, Viorica Dancila, acuza ca presedintele Klaus Iohannis se afla in spatele unui mesaj transmis de prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan, privind "explicatiile" pe care liderul PSD ar urma sa le dea procurorilor.

Dancila cere "explicatii publice" lui Iohannis cu privire la afirmatiile lui Rares Bogdan, spunand ca acestea "sunt lucruri deosebit de grave care trebuie sa ingrijoreze fiecare roman".

"Pentru ca am indraznit sa-l chem pe presedintele Iohannis la o dezbatere sunt amenintata cu procurori si cu dosare? (...) Ca asa cum i s-a intamplat lui Dan Barna aceleasi lucruri trebuie sa i se intample si lui Viorica Dancila?", a afirmat liderul PSD, joi seara, intr-o conferinta de presa.

Liderul PSD a acuzat ca "ne indreptam spre un monopol de putere pe care il vrea presedintele Iohannis".

"Acum, la 30 de ani de la caderea comunismului vedem un presedinte dictator care vrea sa aiba puterea si sa o foloseasca impotriva celor care nu accepta (..) sa faca ceea ce i se ordona", a spus Dancila.

"Nu am o problema in a discuta cu procurorii, nu am absolut nimic de ascuns, dar modul in care se procedeaza nu este de acceptat", a mai spus Dancila.

Ea i-a cerut lui Klaus Iohannis sa iasa public "sa dea explicatii intregii tari" de ce Rares Bogdan, pe care Dancila l-a numit "purtatorul de mesaj al domnului Iohannis", are informatii legate de ceea ce ar urma sa faca anchetatorii.

"Este inadmisibil ca un partid politic sa vina in fata oamenilor pe cine vor chema procurorii la audieri, ce vor sa faca procurorii (...) Toate aceste lucruri trebuie sa ne ingrijoreze, toate aceste lucruri arata disperare, arata ca avem un presedinte dictator care (..) isi trimite mesagerii care sa ameninte pe contracandidati cu dosare penale si cu discutii cu procurorii", a sustinut liderul PSD.

Aceasta a spus ca Iohannis trebuie "sa vina in fata romanilor si sa dea explicatii de ce a venit cu aceste amenintari".

Dancila a sustinut ca astazi este tinta unor astfel de afirmatii, dar "maine poate este un alt roman care nu este de acord sa i se taie pensia sau salariul".

"Sunt lucruri de o gravitate deosebita, sunt lucruri care trebuie sa ne ingrijoreze pe fiecare dintre noi si pe care nu trebuie sa le mai acceptam niciodata in Romania", a mai spus Dancila.

Rares Bogdan a scris pe Facebook ca ceea ce a dezvaluit ministrul Finantelor Florin Citu despre cifrele legate de buget ar trebui anchetat de DNA.

"Alo, DNA? Guvernele PSD au pus pistolul la tampla Romaniei si au tras cu sete. Asta e, pe scurt, ce a gasit Florin Citu in visterie. Sunt cele mai grave situatii pe care le-am auzit in ultimii ani. Romania traieste printr-o minune, iar medicul a fost votul de la europarlamentare si faptul ca presedintele Iohannis si PNL au facut totul pentru a demola Guvernul Dancila. Ce a dezvaluit Florin Citu e de catuse. DNA sa vina sa ia pe sus dubleta Dancila-Teodorovici! Monstruozitatea lor este incredibila. Gretoasa de-a dreptul! Il tineti minte pe Jabba the Hutt, din Razboiul Stelelor? Asa arata Guvernul PSD", a scris Rares Bogdan, joi, pe Facebook.

Ministrul de Finante Florin Citu a prezentat, in cadrul primei sale conferinte de presa de cand a preluat portofoliul, informatii legate de situatia bugetului Romaniei si modul in care au fost administrate finantele tarii de guvernarea PSD.

Citu a sustinut ca social-democratii au guvernat ca Al Capone, ca au lasat "parjol" in urma lor si ca partenerii externi n-au stiut nicio clipa despre situatia financiara reala delicata in care se gaseste tara noastra.

Citu a sustinut, de asemenea, ca ia in calcul formularea unei plangeri penale la Parchet impotriva PSD pentru dezastrul creat de social-democrati in economia tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Viorica dancila Rares Bogdan DNA , #candidat prezidentiale