Dancila ii raspunde lui Orban: Voi avea o confruntare cu el dupa un an de mandat de premier

Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 22:34
4212 citiri
Dancila ii raspunde lui Orban: Voi avea o confruntare cu el dupa un an de mandat de premier
Foto: Facebook/Viorica Dancila

Viorica Dancila, candidatul PSD la alegerile prezidentiale, a declarat, marti, la TVR, ca va participa la o dezbatere cu Ludovic Orban dupa un an de mandat ca premier al acestuia si l-a ironizat pe Klaus Iohannis ca "isi trimite soldatul in razboi si generalul sta acasa".

"Isi trimite soldatul in razboi si generalul sta acasa? In alta ordine de idei, dl Orban trebuie sa demonstreze ceea ce face ca prim-ministru. Voi avea o confruntare cu dl. Orban, promit acest lucru, dupa un an de mandat ca premier si atunci sa vedem ce a facut Ludovic Orban intr-un an de mandat si ce a facut Viorica Dancila", a declarat Viorica Dancila.

Ea a tinut, totusi, sa precizeze ca nu va participa la o dezbatere alaturi de o persoana care i-a facut o plangere penala pentru un parteneriat strategic.

Premierul Ludovic Orban a declarat, ironic, marti, ca daca liderul PSD, Viorica Dancila, vrea, atunci sa o faca o dezbatere cu el, sa ii spuna despre dezastrul pe care l-a lasat in calitate de prim-ministru demis, afirmand ca seful statului este "intr-o dezbatere permanenta" cu romanii.

"Daca vrea doamna Dancila sa faca dezbateri cu cineva sa faca cu mine, sa vorbim despre dezastrul pe care l-a lasat in calitate de premier demis", a declarat, ironic, Ludovic Orban.

El a mai spus ca presedintele Klaus Iohannis este in dialog permanent cu cetatenii romani, ca "este intr-o dezbatere permanenta" cu acestia.

Amintim ca PSD a anuntat luni ca ii trimite o scrisoare lui Klaus Iohannis pentru a-l invita la o dezbatere.

Luni seara, presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa spuna daca va participa la o dezbatere electorala alaturi de Viorica Dancila, inaintea turului doi al alegerilor prezidentiale, precizand ca va discuta cu echipa de campanie, dar se va concentra pe intalnirile cu alegatorii.

Apoi, seful de campanie al PNL, Dan Motreanu, a anuntat ca liberalii si Klaus Iohannis au decis ca nu vor exista dezbateri cu Viorica Dancila.

Marti dupa amiaza, presedintele Klaus Iohannis a iesit cu un mesaj pentru "dragi romani", in care explica, inca o data, de ce nu va accepta o dezbatere cu Viorica Dancila, inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale.

Practic, mesajul postat pe Facebook al presedintelui nu aduce niciun element nou fata de linia pe care au mers pana acum comunicatorii PNL.

Inainte de primul tur al prezidentialelor nu a avut loc decat o singura dezbatere, la care niciunul dintre cei doi nu a participat.

Dezbaterea a fost organizata de Europa FM, iar invitatia a fost acceptata de Dan Barna (clasat pe locul 3), Kelemen Hunor (locul 6) si Theodor Paleologu (pozitia 5).

Vezi si Dezbaterea Europa FM: Trei candidati au acceptat un exercitiu democratic care arata respect fata de alegatori (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Viorica Dancila dezbatere Klaus Iohannis, #Viorica Dancila dezbatere Ludovic Orban , #Klaus Iohannis