Dancila ii cere lui Iohannis sa numeasca ministri la Transporturi si Dezvoltare si acuza dezinformare "la cel mai inalt nivel"

Vineri, 25 Ianuarie 2019, ora 11:29
4747 citiri
Dancila ii cere lui Iohannis sa numeasca ministri la Transporturi si Dezvoltare si acuza dezinformare "la cel mai inalt nivel"
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila i-a cerut, vineri, public, presedintelui Klaus Iohannis sa numeasca ministri la Ministerul Dezvoltarii si la cel al Transporturilor.

"Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat. Ii solicit presedintelui Romaniei sa respecte decizia CCR si sa semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor doua minstere sa se desfasoare cat mai eficient", a spus Dancila, dupa ce Iohannis a refuzat, din nou, numirile Liei Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii si a lui Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor.

Dancila s-a plans, dupa vizita facuta la Bruxelles, si ca Romania se confrunta cu o campanie de dezinformare alimentata, dupa cum spune ea, de oameni politici romani.

"Trebuie sa remarc cu mahnire doua aspecte: ne confruntam cu o campanie de dezinformare a tarii noastre alimentata de oameni politici romani mergand pana la cel mai inalt nivel. Acest lucru este inacceptabil. Ca premier am considerat ca am obligatia sa spun adevarul despre tara mea in fata oficialilor europeni. Am dat asigurari ca Guvernul va actiona pentru respectarea valorilor si principiilor care constituie fundamentul constructiei europene, respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor si ca apararea statului de drept si asigurarea independentei justitiei sunt in centrul preocuparilor noastre.

Insa in egala masura am transmis ca romanii trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati ca orice cetatean european. CCR a constatat ca au fost folosite practici aflate in afara cadrului legal care au viciat actul de justitiei si aceasta situatie trebuie indreptata", a spus aceasta.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a anuntat, pe 14 ianuarie, ca va respinge, din nou, propunerile guvernului pentru preluarea ministerelor Dezvoltarii si Transporturilor, Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici.

Klaus Iohannis i-a sfatut, atunci, pe membrii guvernului sa citeasca cu atentie legislatia invocata de el in scrisorile anterioare, in care a motivat refuzul de a-i numi pe Lia Olguta Vasilescu, Ilan Laufer si Mircea Draghici in functiile de ministri, iar pe cei din PSD sa faca propuneri de ministri care sa il convinga ca institutiile vor fi bine conduse.

In replica, Dancila a transmis ca in aceasta situatie ca "trebuie mers la Curtea Consititionala".

Premierul a spus ca "acesta este pasul care trebuie urmat", avand in vedere ca presedintele Klaus Iohannis nu pare a intelege ca deciziile pe care le ia au efect asupra unor mari dosare europene si afecteaza peste 500 de milioane de oameni.

Citeste si Prima reactie a Liei Olguta Vasilescu dupa ce Iohannis a explicat de ce nu o pune iarasi ministru

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Dancila Iohannis ministri, #Dancila campanie dezinformare , #premier