Dancila e suspectata ca il lasa pe Valcov in locul ei la sedintele de guvern: Se cere desecretizarea stenogramelor

Miercuri, 18 Iulie 2018, ora 15:47
14961 citiri
Dancila e suspectata ca il lasa pe Valcov in locul ei la sedintele de guvern: Se cere desecretizarea stenogramelor
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu a cerut oficial Guvernului sa ii transmita stenogramele ultimelor cinci sedinte ale Executivului, dupa ce in spatiul public au aparut informatii conform carora Viorica Dancila ar obisnui sa plece de la sedinte si sa-l lase in loc pe Darius Valcov, care este consilier al premierului, dar nu si membru al Guvernului.

"Tinand cont ca sedintele de guvern, in lipsa prim-ministrului, pot fi conduse doar de vicepremierii desemnati, am trimis o solicitare, catre Guvernul Romaniei, conform regulamentului Camerei Deputatilor si in baza legii nr.544/2001, privind liberul acces la informatii de interes public, pentru transmiterea stenogramelor ultimelor cinci sedinte de guvern.

In Romania nu se mai respecta nicio regula si nicio lege de cand partidul stat, PSD, conduce tara. Dar sa ajungem in situatia in care un consilier, condamnat penal, care si-a ascuns averea in cimitire si care a ingropat economia Romaniei in perioada cat a fost ministru, conduce sedintele de guvern, da ordonante de urgenta care scot in strada mii de oameni sau discuta masuri de care depinde viata cetatenilor, este mai mult decat inconstienta sau rea credinta", a scris, miercuri pe Facebook, deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, in opinia caruia "cu fiecare zi care trece, PSD devine o problema de siguranta nationala".

Lucian Stanciu Viziteu, care este si membru al Comisiei de Control SRI, este si cel care a semnalat public faptul ca exista un protocol semnat cu serviciul secret chiar de Liviu Dragnea, in vremea cand liderul PSD conducea Ministerul Dezvoltarii. In ciuda solicitarilor insistente ale deputatului USR, protocolul respectiv este singurul care nu a fost desecretizat.

Citeste mai multe despre Deputat USR: SRI sa faca public si protocolul semnat de Dragnea, cand era ministru al Dezvoltarii, sa vedem daca s-a incalcat legea.

In ceea ce priveste posibila substituire a Vioricai Dancila cu Darius Valcov la sedintele de guvern, dezvaluirea a fost facuta marti seara, pe Facebook, de jurnalistul Mircea Marian, generand o serie de comentarii si reactii.

In acest context, doi fosti purtatori de cuvant ai Guvernului au mentionat existenta unor precedente:

Oana Marinescu (purtator de cuvant al guvernului Tariceanu - n.red.): "In final, instanta poate decide. Stiu ca a fost ceruta desecretizarea unor stenograme din guvernarea Tariceanu. Nu mai stiu subiectul. Tin minte ca au fost desecretizate, dar nu retin daca prin decizia PM sau prin hotarare a instantei".

Liviu Iolu (purtator de cuvant al Guvernului Ciolos - n.red.): "Sedintele de guvern sunt inregistrate. Au fost desecretizate si de Grindeanu sedinte ale gov. Ciolos si ale gov. Grindeanu. Formal, Valcov nu poate conduce sedinta, doar vicepremierii desemnati".

Condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare cu executare, Darius Valcov este prezentat public drept "eminenta cenusie" a guvernelor PSD-ALDE, bucurandu-se de sustinerea neconditionata a liderului Liviu Dragnea.

Citeste mai multe despre:

Valcov este si singurul reprezentant al Guvernului care a sustinut public oportunitatea adoptarii unei ordonante de urgenta pentru amnistie si gratiere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dancila Valcov inlocuire guvern, #stenograme sedinte guvern Dancila Valcov , #premier