Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viorica Dancila > premier
A   A   A

Dancila e la Sofia, la Summit-ul sefilor de guvern China - Europa Centrala si de Est

Dancila e la Sofia, la Summit-ul sefilor de guvern China - Europa Centrala si de Est
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)
Premierul Viorica Dancila va conduce delegatia Romaniei care va participa, sambata, la Sofia, in Bulgaria, la cea de-a saptea editie a Summit-ului sefilor de guvern ai statelor care sunt parte la formatul de cooperare R.P. Chineza - Europa Centrala si de Est ("16+1").

Potrivit unui comunicat al Guvernului, obiectivul major al Summit-ului este "de a promova cooperarea deschisa si pragmatica" intre statele participante in domenii precum energie, comert, infrastructura, agricultura, mediu si contacte interumane, in scopul sprijinirii proceselor de dezvoltare ale acestora si, totodata, va fi evaluat stadiul proiectelor aflate in implementare si vor fi lansate noi initiative de colaborare in format "16+1".
Principalul moment al Summit-ului va fi sesiunea plenara de dialog la nivelul sefilor de guvern din tarile participante, iar in marja evenimentului va avea loc forumul de afaceri China-Europa Centrala si de Est, sefii de guvern prezenti la Summit urmand sa ia parte la ceremonia de deschidere a Forumului.

De asemenea, vor avea loc intalniri bilaterale cu sefii delegatiilor participante la Summit.

Astfel, Viorica Dancila va avea o intrevedere cu premierul Consiliului de Stat al R.P. Chineze, Li Keqiang, si cu omologi din tarile Europei Centrale si de Est, mai spune Guvernul.

Formatul de cooperare China - Statele Europei Centrale si de Est ("16+1") a fost initiat in anul 2011, in marja vizitei in Ungaria a premierului Republicii Populare Chineze, Wen Jiabao.
Statele europene participante sunt: Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria. Totodata, au statut de observatori Austria, Belarus, Elvetia, Grecia, Serviciul European de Actiune Externa al UE si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Citeste si Dancila se duce saptamana viitoare la Bruxelles. Aflam asta insa din agenda lui Juncker
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Sambata, 07 Iulie 2018, ora 09:13

 Articol citit de 1651 ori

Citeste si: