Dancila a rupt relatiile cu israelienii: Toate contractele PSD sunt suspendate

Vineri, 21 Iunie 2019, ora 16:54
13782 citiri
Dancila a rupt relatiile cu israelienii: Toate contractele PSD sunt suspendate
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Premierul Viorica Dancila a reziliat contractul cu consilierii israelieni. Acestia au fost adusi alaturi de PSD de fostul presedinte, Liviu Dragnea, ei participand la campaniile din 2016 si 2019.

Consilierii israelieni condusi de Asaf Eisin au fost vazuti ultima data la PSD in seara alegerilor din 26 mai, cand au plecat cu un taxi din sediul din Baneasa. Era in jurul orelor 23:40, cand consultantii au iesit din sediu si au discutat pe fuga cu un simpatizant PSD, pana au gasit un taxi care sa ii ia din fata cladirii.

La aproape o luna de la infrangerea severa suferita de PSD la europarlamentare, Viorica Dancila anunta ca a reziliat contractul cu consilierii israelieni.

"Am reziliat contractul cu consilierii israelieni. Toate contractele PSD sunt suspendate", a declarat Viorica Dancila pentru Europa Libera.

Presedintele interimar al PSD a cerut in partid realizarea unui audit intern pentru a se afla care este situatia financiara. Noua conducere vrea sa vada ce clauze au contractele semnate in numele partidului, de ce cine au fost semnate si daca acestea pot sa fie reziliate.

Colaborarea PSD cu firma de consultanta condusa de Asaf Eisin a inceput in 2016, la cererea lui Liviu Dragnea. Consultantii au fost considerati artizanii victoriei de la parlamentare, cand partidul a inregistrat un scor istoric.

Prezentarea programului de guvernare a fost marea gaselnita electorala. PSD si-a concentrat toata campania pe promisiuni pentru salarii si pensii mai mari, mii de scoli si gradinite noi, 8 spitale regionale si unul republican, tot noi.

Liviu Dragnea era desemnat responsabil cu prezentarea mai multor programe de dezvoltare sectoriala. Consilierii israelieni au dorit sa repete ideea si la europarlamentarele din 2019. Au combinat campania pozitiva despre partid si realizarile Guvernului cu o furibunda campanie antiUE, concentrata pe un mesaj suveranist, antiBruxelles si anti-investitii straine.

Asaf Eisin a lucrat de-a lungul timpului pentru presedintele Serbiei, Alexandr Vucic, dar si in campaniile electorale din Israel. Eisin a fost angajat, in 2015, de Yitzhak Herzog, liderul Partidului Muncii, contracandidat al lui Benjamin Netanyahu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dancila PSD contracte israelieni , #PSD