Viorica Dancila: Suntem angajati sa asiguram o Presedintie eficienta si pragmatica a Consiliului Uniunii Europene

Joi, 11 Octombrie 2018, ora 18:00
4693 citiri
Viorica Dancila: Suntem angajati sa asiguram o Presedintie eficienta si pragmatica a Consiliului Uniunii Europene
Foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto / Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila le-a transmis oficialilor europeni ca Guvernul pe care il conduce va asigura "o Presedintie eficienta si pragmatica a Consiliului Uniunii Europene, capabila sa raspunda provocarilor cu care se confrunta Uniunea in aceasta perioada" si va raspunde "asteptarilor celor peste 500 milioane de locuitori ai Uniunii".

Dancila i-a primit joi, la Palatul Victoria, pe Martin Selmayr, Secretarul General al Comisiei Europene si pe Clara Martinez Alberola, sef de cabinet al Presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Premierul roman a trecut in revista stadiul avansat al procesului intern de pregatire a viitoarei Presedintii a Consiliului Uniunii Europene, pe care Romania o va exercita in primele sase luni ale anului viitor si a exprimat aprecieri pentru sprijinul acordat de Comisia Europeana.

Viorica Dancila a reamintit obiectivul asumat de Romania de a pune cetateanul european in prim-planul activitatii sale, pe perioada exercitarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, intr-un efort coerent de a raspunde, prin rezultatele pe care le vom obtine, asteptarilor celor peste 500 milioane de locuitori ai Uniunii, se mai arata in comunicat.

De asemenea, a subliniat necesitatea mentinerii unitatii statelor membre, idee ce se regaseste si in motto-ul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE: "Coeziunea, o valoare comuna europeana".

Guvernul Romaniei, condus de Viorica Dancila, va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene intr-o perioada marcata de organizarea alegerilor pentru Parlamentul European in luna mai 2019, de momentul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana si de negocierile privind noul cadru financiar multianual.

Dancila s-a intalnit ultima data cu oficiali europeni de rang inalt in Parlamentul European, la dezbaterea despre situatia din Romania, de la inceputul lunii, cand prim-vicepresedintele Timmermans a avertizat ca situatia din tara noastra s-a deteriorat, iar premierul roman si europarlamentarii PSD au incercat sa deturneze dezbaterea spre chestiunea "protocoalelor ilegale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Dancila presedentie Consiliul UE , #premier