Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Dancila se va intalni cu Corina Cretu dupa scrisoarea in care a criticat Guvernul. Dragnea: Se intampla si lucruri bune, dincolo de zgura comunicationala

Miercuri, 16 Mai 2018, ora 16:16
4375 citiri
Dancila se va intalni cu Corina Cretu dupa scrisoarea in care a criticat Guvernul. Dragnea: Se intampla si lucruri bune, dincolo de zgura comunicationala
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Premierul Viorica Dancila a declarat, miercuri, ca va discuta cu comisarul european Corina Cretu despre scrisoarea pe care aceasta a adresat-o ministrului Transporturilor, urmand sa se si intalneasca pe 21 mai.

La randul sau, liderul PSD, Liviu Dragnea, considera ca, "dincolo de zgura comunicationala venita din anumite parti, oamenii incep sa simta in mod real lucrurile bune".

"Acea scrisoare este o evaluare a activitatii pe domeniul transporturilor pentru anul trecut. Voi avea o intalnire cu Corina Cretu pe 21 (mai - n.red.), la Bacau. Am vorbit deja cu ministrul Transporturilor pentru a vedea cum putem accelera procesul de absorbtie a fondurilor", a declarat Dancila, la Parlament.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a intervenit, spunand ca, "dincolo de zgura comunicationala venita din anumite parti, oamenii incep sa simta in mod real lucrurile bune".

"Din ianuarie 2017 pana acum se intampla si lucruri bune. Dincolo de zgura comunicationala venita din anumite parti, oamenii incep sa simta in mod real lucrurile bune. In ceea ce priveste autostrazile, OUG privind parteneriatul public-privat va fi in final publicata, ea a fost adoptata, dar si pana la publicare mai sunt unii pe traseu care pun piedici, ii deranjeaza, va iesi si ordonanta despre achizitiile publice, este parte din acest program de simplificare si stimulare a investitiilor mari din Romania.

De asemenea, este pregatit memorandumul pentru marile investitii din parteneriatul public-privat, care va fi adoptat in Guvern. Nemultumiri sunt foarte mari, este un lucru asumt de noi de cand am preluat guvernarea, pentru ca am venit in 2017 fara proiecte mature pe masa si ele s-au elaborat.

Supararea mea era in general generata de faptul ca nu simteam o vointa serioasa din partea anumitor oficiali de a depasi, ocoli aceste piedici care sunt inventate si puse mereu in calea acestor investitii", a sustinut Dragnea.

Scrisoarea comisarului european

PNL a prezentat, luni, o scrisoare a comisarului european Corina Cretu catre Guvern in care aceasta se declara "extrem de ingrijorata" cu privire la planificarea si implementarea proiectelor de infrastructura de transport care sunt cofinantate de Fondul de coeziune si de Fondul european de dezvoltare regionala (FEDER) in Romania.

"Ma adresez dumneavoastra cu privire la situatia actuala a investitiilor din domeniul transporturilor, ca parte a Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) pentru perioada 2014-2020. Avand in vedere ca ne apropiem de jumatatea actualei perioade de programare si ca este momentul in care serviciile Comisiei incep pregatirile pentru urmatoarea perioada de programare, sunt extrem de ingrijorata cu privire la planificarea si implementarea proiectelor de infrastructura de transport care sunt cofinantate de Fondul de coeziune si de Fondul european de dezvoltare regionala (FEDER) in Romania. (...)

In acest sens autoritatile romane vor trebui sa acorde o atentie deosebita exercitiilor bugetare pentru 2019 si anii ulteriori pentru a se evita dezangajarea de fonduri, intrucat proiectele aflate in a doua faza se vor apropia de finalizare, iar noile proiecte risca a fi inca in faza de demarare, fara sa genereze cheltuielile necesare", se arata in scrisoarea Corinei Cretu adresata ministrilor Transporturilor si Fondurilor europene, dar si premierului Viorica Dancila.

Iata ce le-a mai reprosat Corina Cretu ministrilor pentru situatia dezastruoasa legata de fondurile pe infrastructura, dar si raspunsul ministrului Transporturilor: Lucian Sova ii spune Corinei Cretu ca a gresit destinatarul si ca nu pierdem bani UE

Iar Rovana Plumb arunca pisica: Privatii sunt de vina ca Romania nu foloseste banii UE pentru autostrazi

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dancila intalnire Corina Cretu, #Croina Cretu scrisoare Guvern , #premier