Am ajuns s-o auzim pe Viorica Dancila citand din clasici!

Luni, 22 Aprilie 2019, ora 16:52
18894 citiri
Am ajuns s-o auzim pe Viorica Dancila citand din clasici!

Intr-o alocutiune tinuta sambata la Iasi, doamna Dancila a rostit o realitate indiscutabila, pe care stiu exact unde a citit-o, chiar daca se zice ca domnia sa citeste cam rar: "Un om care jigneste femeile este un om slab".

Nu contest cele afirmate, dar se observa atata malitie in vorbele domniei sale, incat merita sa ne intrebam la cine anume s-a gandit, cine este abjectul, infamul care jigneste femeile, provocand dispretul premierului si, daca-i asa, al tuturor.

Poate domnia sa s-a gandit la altcineva, dar mie imi mai staruie in minte imaginea din sala Parlamentului, cand insasi doamna Viorica rostea, referindu-se la o fruntasa de seama a Opozitiei: "Aruncati atata venin in jurul dvs ca ati face invidioasa si o vipera".

Mare la televizor, dar mica si umila la CEx

Sa acuzi o doamna din Parlament ca arunca venin in jur este fara indoiala o jignire, dar sa o etichetezi cu termenul vipera este chiar o insulta. Si atunci, parafrazand citatul de la inceputul acestor randuri, ma intreb: care om este mai slab, cel care jigneste femeile sau cel care le insulta?

Si cu ce drept isi permite demnitarul PSD Dancila sa insulte o colega din Opozitie, luandu-si aere de preeminenta? Iar, daca totusi a insultat-o, nu dovedeste astfel cu varf si indesat ca este un om slab, ceva asemanator acelui parinte care isi bate copilul numai pentru ca el este fiziceste mai puternic? Daca s-ar gandi la ea insasi, nu cred ca doamna Viorica ar mai vorbi de slabiciunea unui om care jigneste femeile.

Domnia sa este intr-adevar un om slab. Atat de slab, incat se da mare si puternica numai in fata minoritarilor din Opozitie si face sluj in fata propriilor majoritari. Poate nimic nu demonstreaza mai bine aceasta realitate, decat aceeasi alocutiune tinuta la Iasi, unde si-a expus din belsug arta de a jigni si insulta pe cel care pare slab, fiind minoritar.

Iata cum poate vorbi un prim ministru despre o personalitate de seama a Opozitiei liberale si minoritare

Citez: "Tot acest om, tot acest lider, care vrea sa aduca voturi pentru partidul lui, in lipsa proiectelor pe care nu le are, a venit cu lozinci care nu fac cinste sau care dovedesc ca memoria nu-l ajuta".

La toate acestea, sunt mai multe de spus si nu in favoarea celei care a rostit respectivele cuvinte:

1. Campionul lipsei de proiecte nu este alt partid decat PSD. As fi acceptat ca are proiecte daca ar fi stiut sa prevada masuri pentru cresterea tuturor salariilor (nu numai o parte), investitii majore capabile sa schimbe peisajul tarii si s-o faca mai functionala, mai atractiva, mai de incredere, totul ca urmare a aplicarii proiectelor propuse.

2. Nu rezulta din program in ce stadiu ar trebui sa se afle astazi linia de metrou M5, doua autostrazi peste Carpatii meridionali, a treia peste cei orientali, un drum de mare viteza in Oltenia, opt spitale regionale, unul republican si multe altele. Nu rezulta nici macar daca trebuia sa fie reabilitata sau nu pana acum scoala unde saptamana trecuta a murit un copil, cazut in fosa.

Singurul proiect al PSD este programul de guvernare, ceva fara cap si fara coada, o insiruire de deziderate fara termene clare si fara nicio explicatie privind sursele financiare menite sa le acopere.

Un studiu echilibrat, cu balanta incasarilor si a cheltuielilor, ar putea constitui un proiect. Dar asa ceva lipseste, iar restul nu este decat o simpla enumerare a dezideratelor, o lozinca frumoasa, un text populist un bla-bla-bla si atat. Culmea: cu bla-bla-bla, partidul a castigat alegerile.

3. Este greu de inteles ce fel de repros poate fi acesta, ca liderul opozitiei vrea sa aduca voturi pentru partidul lui. Doamna Viorica nu s-a dus la Iasi ca sa aduca voturi pentru partidul ei? Atunci despre ce vorbim?

4. Trimiterea facuta la lipsa de memorie a unui lider din Opozitie este jalnica. Doamna Dancila insinueaza despre PNL ca ar fi uitat "suferinta adusa (de liberali desigur n.red.) pensionarilor, parintilor si bunicilor nostri" si incearca sa fie spirituala folosind lecitina ca metafora.

Hotarat lucru, nu metafora este punctul forte al domniei sale! Dar, in cazul de fata, este hodoronc tronc. Vorba romanului: daca tacea, filosof ramanea. Suferintele pensionarilor, ale parintilor si bunicilor nostri au fost pricinuite la inceputul anilor '90, cand cheltuielile nesabuite al guvernelor social-democrate au risipit intr-o veselie cele doua miliarde de dolari mostenite in cont de la regimul trecut, apoi au imprumutat ca si in prezent, urmand o inflatie galopanta, care ajunsese in anul 1992 (sub guvernarea Vacaroiu - PDSR, actualul PSD) la o rata anuala de 256,1%.

O pensie minima echivala cu circa 40 de oua, sau 10 kg de mere, sau 25 de paini integrale. Guvernantii de stanga, care au cheltuit in nestire si au tolerat furtul generalizat (fier vechi, paduri, fabrici intregi), au provocat "suferinta pensionarilor, parintilor si bunicilor nostri".

Incetinirea inflatiei a demarat tot sub guvernul Vacaroiu (de stanga) iar stabilizarea a inceput in 1996, sub guvernul CDR (dreapta, rata ajungand chiar sub 40%) . In anii urmatori, leul s-a stabilizat si a putut fi denominat in 2005, sub guvernul liberal de atunci. Ciocu' mic, doamna prim ministru, ciocu' mic sau serviti dvs personal lecitina pegatita pentru PNL!

Sa-i critici pe cei de la Putere, nu inseamna sa vorbesti tara de rau

N-o acuz pe doamna Viorica de rea credinta. Pur si simplu, vorbeste, dar nu stie. Spune lecitina ca si cum ar zice imunoglobina si vorbeste de bunici gandind la Podgorica. Mi-e teama ca, in naivitatea domniei sale, nici nu-si da seama cate minciuni debiteaza, convinsa ca spune adevarul. Citez din invinuirile aduse de dansa tot liberalilor:

"Uitati-va la lista de europarlamentare a PNL! Au jignit femeile, dar nu au nicio femeie pe loc eligibil...". Iarasi jalnic! Primo, liberalii n-au jignit femeile, pesedista Dancila a jignit o femeie liberala, etichetand-o "vipera". Secondo, pe lista propunerilor liberale pentru europarlamentare figureaza doua femei, din totalul de 13 candidati. Una din ele este pe locul 5, sigur eligibil, cealalta are sanse in functie de rezultatul scrutinului.

Inversunarea doamnei Dancila impotriva Opozitei nu are limite, iar lupta nu intelege s-o duca prin dezbaterea programelor, asa cum lasa de inteles chiar in discursurie sale - nici n-are ce dezbate, neavand program viabil - ci o duce numai cu insulte, ofense si minciuni. Iata inca o mostra:

"Acum, ca prim-ministru, am toata deschiderea sa dau un premiu celor de la PNL, de la USR, de la PLUS minus, pentru defaimarea Romaniei in UE, pentru ca acesti oameni nu au ratat niciun moment pentru a-si vorbi de rau tara".

Minciuna o sesizeaza chiar si un copil: niciodata vreunul din "cei" apartinand partidelor citate nu a vorbit tara de rau. Ei au criticat guvernarea, felul cum legifereaza partidul majoritar, imixtiunile partidului in actul de guvernare si in autoritatea de stat, imixtiunile in justitie, autocratia lui Dragnea. Declaratiile politice nu pot fi blam la adresa tarii.

Critica lor s-a referit la revocarea doamnei Kovesi, la interventiile abuzive pentru a-i impiedica accesul la o inalta functie europeana, la adoptarea legilor fara dezbatere, la eludarea legii folosind OUG, la abuzurile din 10 august 2018, la impostura prin care domnul Dragnea se substituie premierului, la pretentia acestuia de a scapa de condamnare inlocuind legea care l-a condamnat si judecatorii care l-au judecat, plus multe altele, practicate de actuala majoritate, in baza principiului "pentru ca putem".

Nimic din toate acestea nu este indreptat impotriva tarii. Tara suntem noi toti si nu poate fi confundata cu un partid sau altul. Partidele sunt la putere azi, altele vin maine si se schimba din nou poimaine. Doamna Dancila ataca Opozitia, aceasta o ataca pe ea, ataca si Dragnea, si Tariceanu, si deputatul "Mitraliera", si Orban, si Basescu, dar asta nu inseamna ca vreunul din ei a atacat tara, cum crede doamna Viorica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Viorica Dancila turneu Iasi, #Viorica Dancila jignire Opozitie, #Viorica Dancila europarlamentare, #PNL lista europarlamentare , #premier