Vasile Blaga s-a intors in prima linie: A avut o intalnire cu fostii grei din PDL si au anuntat ca-l sustin pe Iohannis. Orban n-a fost invitat

Miercuri, 18 Iulie 2018, ora 21:39
8928 citiri
Vasile Blaga s-a intors in prima linie: A avut o intalnire cu fostii grei din PDL si au anuntat ca-l sustin pe Iohannis. Orban n-a fost invitat
Foto: captura Digi24

Fostul co-presedinte al PNL, Vasile Blaga, a avut miercuri seara o intalnirea la Modrogan cu fostii pedelisti, printre care Emil Boc, Mircea Hava, Marilen Pirtea, Dan Vilceanu, Gheorghe Flutur.

El a iesit apoi la declaratii flancat de acestia, lasand pentru un moment impresia privitorilor ca fie privesc o reluare, fie s-au intors in timp. Blaga nu a explicat scopul acestei intalniri si nici ce semnifica ea, insa a criticat modul in care cele doua aripi din PNL coopereaza si anuntat ca sustine un al doilea mandat al lui Klaus Iohannis la Cotroceni, pentru ca este de neimaginat scenariul in care PSD ar castiga prezidentialele.

La intalnire nu a fost invitat si presedintele partidului, Ludovic Orban, care, desi a incercat sa mascheze, a parut totusi destul de deranjat de situatie.

Blaga vrea in prima linie: Nu-mi trebuie nicio functie ca sa am un rol in partid

La iesirea de la intalnire, Blaga a spus ca sunt multe lucruri de corectat si ca ar fi multe de castigat daca ar fi imbunatatita comunicarea intre aripa vechiului PDL si cea a vechiul PNL.

"Am dorit sa avem o sedinta fara ordine de zi, pentru ca am dus impreuna foarte multe batalii si majoritata care nu erau in concediu au venit la intalnire. Ne intereseaza partidul, parcusul lui, castigarea alegerilor prezidentiale, pentru ca vedeti cum se comporta PSD, ca un partid stat. Deci ce ar face daca ar obtine presedintia? Deci dorim cu totii un partid puternic, il vom sustine pe presedinte pentru un al doilea mandat. Sunt multe lucruri de corectat", a afirmat fostul lider liberal, Vasile Blaga.

Acest a precizat ca nu-si mai doreste niciodata sa fie presedinte al PNL, dar ca poate juca un rol in partid si fara a avea o functie anume.

"Va spuneam de multe ori si va spun si acum in curtea asta sunt de 28 de ani. Eu nu am obtinut puncte dand pe surse. Tot ce am spus, am spus colegilor. Eu nu mai doresc sa fiu presedinte al PNL niciodata. Cu tot ceea ce am facut, am ajutat. Nu m-ati vazut ca am aruncat cu sageti in stanga in dreapta. Nu-mi trebuie nicio functie ca sa am un rol in partid. Din moment ce au venit atatia colegi, inseamna ca nu am nevoie de functii in partid pentru a avea un rol", a adaugat Blaga, potrivit Mediafax.

Intrebat daca sunt probleme de comunicare intre aripa fostului PDL si cea a vechiului PNL, Blaga a raspuns: "Cred ca lucrurile ar avea mult de castigat daca ar fi imbunatatite in acest sens".

Chestionat daca presedintele PNL, Ludovic Orban, a fost invitat la intalnirea de miercuri dupa-amiaza din Modrogan, Vasile Blaga a replicat: "Nu, pentru ca am discutat direct cu membri din PNL. Daca ar fi intrat inauntru nu as fi avut nicio problema, nici eu, nici colegii mei. A fost o discutie pur si simplu intre noi. In sedinta discutia a fost intre noi, membri PNL, unii dintre ei fara nicio functie in partid care de un an si jumatate nu s-au intalnit. (...) Nu m-am certat niciodata cu Ludovic Orban".

Orban: Nu cred ca astfel de intalniri se vor repeta

In ce-l priveste pe Ludovic Orban, presedintele PNL a declarat ca a fost informat si de acord cu intalnirea de miercuri.

"I-am salutat pe toti colegii mei de partid, am discutat cu colegii. In rest, fiind vorba de o discutie pe care a generat-o colegul meu, domnul Blaga, e o discutie la care are dreptul orice membru al PNL, sediul PNL e deschis la orice fel de discutii, dezbateri, intre membrii PNL.

Cum adica nu am participat? A fost o discutie pe care a vrut sa o aiba domnul Blaga, care sa ne aducem aminte ca domnul Blaga a avut de suferit doi ani de zile, este un om care in momentul in care a inceput urmarirea penala impotriva sa - ca si in cazul meu - s-a retras din functia de co-presedinte, nu a mai candidat la Parlament, a facut un pas in lateral, iar astazi este achitat si probabil a vrut sa aiba o discutie cu colegii sai mai apropiati. O chestiune, pe care inca o data o repet, am fost informat, am fost de acord si orice fel de discutie are loc in sediul partidului intre colegi, membri ai PNL, este binevenita", a afirmat Ludovic Orban la sediul PNL din Modrogan.

Intrebat daca l-ar deranja o repetare a unei intalniri intre Vasile Blaga si fostii pedelisti, Orban a raspuns: "Nu cred ca se vor repeta".

Acesta a spus ca este posibil ca discutia dintre acestia sa fi fost una ce tine de istoria fostilor membri ai PDL, si ca nu i-a fost solicitata prezenta, dar nici nu a cerut sa participe.

"Am discutat cu fiecare individual. Nici nu a fost vorba sa particip eu in vreun fel la aceasta discutie in care probabil au avut si chestiuni care tin de istoria lor, de ceea ce au facut de-a lungul timpului impreuna. Nu mi s-a solicitat prezenta si nu am solicitat eu sa fiu prezent la aceasta intalnire. Pe de alta parte, va repet, am discutat cu totii", a completat Ludovic Orban.

Se intoarce si Crin Antonescu?

Amintim si ca presedintele PNL Ludovic Orban s-a intalnit, saptamana trecuta, cu fostii lideri liberali Vasile Blaga si Crin Antonescu. Discutiile ar fi vizat si posibilitatea ca cei trei sa candideze pentru alegerile europarlamentare.

Chestionat si azi despre acea intalnire, Ludovic Orban a sustinut ca nu poate dezvalui ce au vorbit intre patru ochi, insa daca Antonescu va vrea sa se implice mai mult in viata politica a PNL se va implica, fara invitatie speciala.

"Nu o sa va dezvalui ceea ce discut cu un vechi prieten in discutii intre patru ochi. Daca are ceva de spus domnul Antonescu, spune domnul Antonescu. In ceea ce ma priveste il cunosc pe domnul Antonescu de o buna bucata de vreme, am fost alaturi in majoritatea bataliilor, si ca atare este un om cu care imi face placere sa vorbesc.

Nu i-am cerut (sa se implice in viata PNL - n.red.) pentru ca stiu ca domnul Antonescu de fiecare data se implica atat cat doreste domnia sa si cum simte ca poate sa fie util PNL. Nu are nevoie domnul Antonescu de invitatii speciale, daca domnul Antonescu simte nevoia de a face ceva, face", a mai adaugat Orban.

Si Blaga a fost intrebat despre o eventuala revenire a lui Crin Antonescu: "Cred ca ar fi un castig, dar nu stiu ce va face", a raspuns fostul lider liberal.

Vasile Blaga a adaugat ca intalnirea cu Ludovic Orban si Crin Antonescu a avut loc la invitatia actualului presedinte al PNL si ca nu au exista deloc discutii despre alegerile europarlamentare in cadrul intrevederii.

"Saptamana trecuta am fost invitat de domnul Ludovic Orban. Am avut o discutie cu dansul. A venit si domnul Crin Antonescu. Am discutat in trei. Nu deloc (discutii despre alegerile europarlamentare - n.r.) . Credeti ca o sa va spun ce am discutat?", a afirmat Blaga.

De asemenea, chestionat cum comenteaza informatiile aparute in spatiul public potrivit carora Guvernul ar intentiona sa emita o OUG pe amnistie si gratiere, Blaga a spus: "Eu care inca am o problema in justitie, fapta nu exista, o decizie pe fond, m-ati auzit pe mine sa comentez vreodata pe o tema legata de justitie? Nu o voi face nici acum".

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Vasile Blaga intalnire PDL, #Vasile Blaga conducere PNL Orban, #Blaga Crin Antonescu PNL Orban , #PNL