Protestatarul Dide, autodenunt la Parchet: Nimeni nu l-a agresat fizic pe Dorneanu

Marti, 25 Septembrie 2018, ora 13:15
6998 citiri
Protestatarul Dide, autodenunt la Parchet: Nimeni nu l-a agresat fizic pe Dorneanu
Foto: Facebook/Cristian-Mihai Dide

Cristian Mihai Dide, membru al miscarii #Rezist, s-a prezentat marti, la Parchetul General, unde a solicitat demararea unei anchete in legatura cu incidentul in care au fost implicati un grup de protestatari si presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu.

La iesirea din sediul Parchetului General, Dide a spus ca protestatarii s-au intalnit din intamplare cu Dorneanu pe strada, pe care l-au huiduit.

"Spre deosebire de majoritatea parlamentara, care se teme de procurori, noi nu ne temem de procurori si am venit sa le solicitam sa isi faca treaba si sa ancheteze evenimentul, de sambata seara, la care am participat si eu.

S-a insinuat ca l-am fi hartuit pe domnul Dorneanu. Am venit si am facut o solicitare procurorului general sa inceapa o ancheta cu privire la acea seara. (...) Ca sa lamurim. Totul s-a petrecut pe o distanta de 30 metri.

Noi asteptam la semafor, eram un grup de 7-8 oameni, dansul a trecut pe langa noi, l-am interpelat, i-am spus ca sunt nemultumit si sa nu mai fure aceasta tara. Dansul si-a continuat drumul 10 metri, dupa care am mers dupa el si, dupa alti 10 metri, a intrat intr-o scara de bloc.

Consider ca nu l-am hartuit, pentru ca nu sunt actiuni repetate. Pur si simplu, a fost o intamplare. Nici acum nu stim daca locuieste acolo. (...) Vreau ca oamenii astia sa inteleaga faptul ca nu poti sa iei niste decizii care imi afecteaza viata si sa astepte ca oamenii sa nu ii huiduie pe strada.

Acesta este motivul pentru care l-am huiduit. Consider ca ceea ce a facut pana acum si modalitatea in care conduce Curtea Constitutionala este in mod defectuos", a spus Dide.

Acesta a adaugat ca protestatarii nu l-au agresat fizic pe Dorneanu si considera ca nu s-a incalcat legea prin faptul ca l-au huiduit pe presedintele Curtii Constitutionale.

"In momentul in care faci un autodenunt, nu te astepti sa scapi de ceva. Te astepti sa afli daca ai incalcat sau nu legea. Eu consider ca nu am incalcat legea. Nimeni nu l-a agresat fizic pe domnul Dorneanu, nimeni nu i-a adresat injurii domnului Dorneanu, doar l-am huiduit si apostrofat pentru modalitatea in care conduce Curtea Constitutionala", a precizat Dide.

Amintim ca un filmulet postat pe Facebook ii arata pe cativa protestatari #rezist, printre care Cristian Mihai Dide si Marin Ceausescu, apostrofandu-l pe Valer Dorneanu, presedintele CCR. Protestatarii spun ca l-au intalnit pe Dorneanu pe bulevardul Unirii si au mers cu el pana acasa.

Citeste si Tutuianu: Procurorii sa verifice finantarile #Rezist si daca membrii miscarii fac trafic de droguri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Dide autodenunt Parchet Dorneanu, #protestatar Dide autodenunt Parchet , #presedinte CCR
Comentarii
Poza Pensula
Pensula
rank 5
l-au asteptat "intamplator" la stop... si tot intamplator l-au condu