Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
< Inapoi la stire
A   A   A
Ministrul Educatiei, despre repartizarea locurilor in universitati: Nu s-a facut pe criterii politice
Luni, 16 Aprilie 2018, ora 18:35
Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a dat luni explicatii in legatura cu repartizarea locurilor in universitati, precizand ca nu a fost facuta pe criterii politice si nici in functie de rectorii...
16.04.2018, 20:01 -hello :Sigur nu a fost facuta dupa valoarea educativa si de cercetare a
universitatilor ! Este un principiu simplu: fondurile la invatamant si cercetare se dau acelor entitati care sunt mai bune, mai performante, nu celor de la coada clasamentului ... Acestea din coada clasamentului vor pregati absolventi din ce in ce mai slabi,iar cel;e de varf vor pregati absolventi din ce in ce mai buni ! Ori, in invatamantul universitar si cercetare nu ai nevoie nici macar de mediocritati, ci doar de varfuri ... Cititi orice analiza facuta de expeeti care va va arata cum se obtine succesul in educatie si cercetare !
16.04.2018, 19:51 -just_comment :NU a fost insa facuta chiar conform metodologiei
pentru ca au fost ignorate unele domenii de prioritate publica (patrimoniu si identitate culturala; tehnologii noi si emergente), precum si domenii strategice (cercetarea fundamentala si de frontiera, inclusiv laserul de la Magurele).
chiar si pentru domeniile de specializare inteligenta pe care s-a marsat, sunt convins ca gasim nenumarate programe de master la Universitatile traditionale care se potrivesc cu acestea.
De exemplu: Fizica mediului (Bucuresti, Iasi, Timisoara); Fizica materialelor avansate si nanostructuri (Bucuresti), etc.

In plus, documentul la care se face referire este Strategia nationala de Cercetare-Dezvoltare-Inovare 2014-2020, ceea ce ar insemna ca o eventuala alocare suplimentara ar trebui sa mearga spre Universitatile orientate spre cercetare. Dar stati putin, clasificarea din 2011 nu mai e valida, chiar Univ. din Suceava s-a luptat din greu pentru asta... Asa ca, dupa 7 ani, ne intoarcem de unde am pornit: toti sunt egali, dar mai egali sunt cei care impart bucatele!
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor