Un nou rasfat pe lac de la ATRA - vila privata UNO

Advertorial
Joi, 08 August 2019, ora 15:35
53538 citiri
Un nou rasfat pe lac de la ATRA - vila privata UNO

Pentru cei care isi doresc un loc intim, un cuib, unde sa petreaca momente de rasfat in armonie cu natura, doar cu oamenii dragi, feriti de prezenta ochilor indiscreti, la ATRA am pregatit o noua locatie - vila privata UNO.

UNO se afla la doar 5 minute pe jos sau cu barca de ATRA, chiar pe malul Lacului Paltinu, in inima naturii.

Construita pe abruptul malului, deasupra lacului Paltinu, arhitectura Uno exploateaza inteligent potentialul amplasamentului, oferind rezidentilor mai multe spatii confortabile pentru petrecut timpul liber si o panorama impresionanta asupra lacului, vailor din imprejurimi si muntilor impaduriti.

Ca si in conceptul arhitecturii ATRA, natura are un impact semnificativ asupra designului vilei UNO, care este gandit pentru a pune in valoare privelistea si a crea o relatie armonioasa cu natura.

Resedinta se inscrie perfect in cadrul natural, avand forma simpla si liniile unui hambar modern scandinav. Puritatea, minimalismul si inovatia stau la baza designului.

Exteriorul vilei afiseaza o gama bine aleasa de texturi, care formeaza o simbioza moderna intre natural si urban - lambriul de lemn si piatra naturala in juxtapunere cu betonul si metalul gri.

Acest contrast puternic intre finisaje si materialele folosite pentru exteriorul proiectului, face ca resedinta sa iasa in evidenta.

Pe masura ce pasesti inauntru, inspiratia scandinava devine si mai vizibila. Peretii sunt placati cu panouri osb - un placaj texturat cu o nuanta naturala de lemn deschis - care ofera luminozitate spatiului si o senzatie de confort si caldura.

In acelasi timp, feroneria expusa din metal negru in combinatie cu aparenta "nefinisata" a placajului aduce designului interior o nota moderna cu accente urbane.

Linii simple si mobilierul minimalist abunda. Elementele de decor si facilitatile resedintei au stabilit tonul pentru o casa eleganta si functionala.

Punctul culminant al spatiului este un imens hamac din plasa, incastrat in placa despartitoare dintre parter si nivelul unu, care, in combinatie cu configuratia creata atat la nivelul de jos cat si cel de sus, reprezinta o zona de lounge inedita.

Aici, oaspetii vilei, chiar daca se afla la nivele diferite, sunt in permanenta conectati. Aceasta atmosfera de conectivitate si intimitate, transforma spatiul intr-un loc perfect pentru intalniri de socializare, unde esti doar tu si cu ai tai. De altfel, aceasta sintagma a devenit si un fel de moto al vilei UNO - "Esti doar tu, cu ai tai".

Atmosfera deschisa si luminoasa a spatiului este creata de lumina naturala si privelistea care inunda interiorul resedintei prin geamul imens, ce constituie un perete, cu deschidere catre lacul Paltinu. Oglindind "intruziunea" naturii, spatiul interior se prelungeste in mod firesc spre exterior cu o terasa amenajata pentru siestele de la orice ora.

Aici, inconjurati de perdeaua verde a padurii luxuriante din jurul proprietatii, rezidentii se pot bucura de o priveliste uimitoare si intimitate totala. Aceasta simbioza cu natura, ofera oaspetilor UNO o experienta demult-uitata: ritmul firesc al naturii impletit cu cel al vietii.

Cand ultima data ai privit rasaritul, norii, apusul si stelele in aceeasi zi?

Curtea vilei este generoasa si se intinde pana la linia apei, unde oaspetii vor gasi un ponton privat.

Acesta, poate fi folosit atat pentru plaja si relaxare de catre adeptii lenevelii cat si ca debarcader pentru plimbarile cu barca sau caiacul pe lacul Paltinu pentru aventurieri.

Vila UNO este o oaza de liniste, parca pierduta in natura, destinata romanticilor, rasfaturilor, familiilor si intalnirilor de socializare.

Resedinta are 2 dormitoare, o zona de lounge amenajata cu saltele (care se pot transforma usor in paturi), un living generos, o bucatarie complet utilata si doua bai, astfel ca 4 - 8 persoane isi pot gasi aici oricand evadarea mult-dorita.

Rasfaturile pe care le ofera vila privata UNO - facilitati:

- Cazare cu mic dejun inclus (la restaurantul ATRA sau catering) pentru maxim 8 persoane:

Parter: living, bucatarie deschisa cu loc de luat masa, 1 baie cu cabina de dus, terasa.

Etaj: 2 dormitoare en-suite cu paturi duble si in lounge saltele de podea (1 dubla + 2 single)

- Bai dotate cu dus, prosoape & cosmetice de baza

- Bucatarie utilata si dining

Frigider, plita electrica, cuptor, espressor si toate accesoriile (tacamuri, farfurii, pahare etc)

- Conexiune Wi-Fi & TV

Semnal GSM: Vodafone + Telekom

- Terasa cu loc de luat masa al-fresco, ponton privat, caiac si biciclete MTB de la ATRA

- Parcare privata pentru maxim 4 masini sedan in incinta

- Catering din meniul pensiunii ATRA

In materie de experiente culinare, rezidentii vilei UNO au doua optiuni. Daca intalnirile de socializare includ si activitati de gatit, UNO detine o bucatarie utilata cu toate cele necesare, plita electrica, cuptor, frigider, espressor si accesorii. In acest caz, oaspetii isi vor aduce toate produsele necesare cu ei.

Optiunea numarul doi este una gourmet si presupune experiente culinare exploratoare a aromelor locale prin preparate gatite de Chef George Manolache la restaurantul ATRA.

Atat oaspetii UNO cat si cei de la ATRA au micul dejun inclus in pretul de cazare si sunt invitati sa serveasca mesele de pranz si cina dintr-un meniu a la carte gourmet si meniuri de degustare, care pun in valoare produse locale si ingrediente sezoniere.

La crearea meniului sezonier a la carte si a celor de tasting, Chef se ghideaza dupa conceptul "Farm to table", oferind preparate bazate pe ingrediente de sezon, furnizate de fermierii, ciobanii si producatorii locali, cultivate in gradina restaurantului si culese din padurile din imprejurimi.

Rezidentii vilei UNO, au optiunea sa ia masa la restaurant pentru a se bucura de experienta culinara completa sau pot comanda preparatele si bauturile ca serviciu de catering din meniul restaurantului. Acest lucru este valabil atat pentru micul dejun cat si mesele de pranz si cina.

Singura exceptie fac cinele cu tasting menu si asociere de vinuri, organizate sub formatul unui eveniment gastronomic. Nu in zadar, un alt moto al vilei UNO a devenit - la UNO faci cum vrei. 😊

La vila UNO am creat un sptiu unde oamenii se pot reconecta cu ei insisi, cu cei din jur si cu natura. La sfarsitul escapadei, oaspetii UNO vor reusi sa se deconecteze de cotidian restabilind conexiunea cu cele mai importante lucruri din viata - o arta demult uitata si un lucru greu de obtinut si mentinut in ziua de azi.

Adresa vilei UNO:

Strada Lacului, FN

107645 Sat Tesila, Comuna Valea Doftanei, Judetul Prahova, Romania

info@atradoftana.ro

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#vila noua Atra Doftanei, #cazare Atra Doftanei , #concediu