Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Vacanta > litoral
A   A   A

Protest la Constanta fata de sufocarea plajelor cu sezlonguri (Video)

Protest la Constanta fata de sufocarea plajelor cu sezlonguri (Video)
Foto: Arhjiva Ziare.com
Mai multe persoane au protestat, vineri, in fata sediului Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral (ABADL), fiind nemultumite de faptul ca nu se respecta legea pe plajele de pe litoral, sezlongurile nu sunt amplasate asa cum ar trebui, exista mizerie si caini, iar operatorii care au inchiriat acele suprafete interzic oamenilor sa isi puna cearsaful sau prosopul in fata sezlongurilor.

Mai multe persoane s-au strans, vineri, in jurul pranzului in fata sediului Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral. Oamenii au pus pe trotuarul din fata cladirii mai multe prosoape de plaja, diverse jucarii, dar si doua galeti pline cu nisip.

Protestul a fost initiat de presedintele Grupului de Dialog si Buna Convietuire, Alexandru Zamfirescu, care a spus jurnalistilor ca il deranjeaza nerespectarea legii.
"Ma deranjeaza profund nerespectarea legii. De ani de zile neregulile se abat vara de vara asupra litoralului romanesc, iar cei de deasupra noastra inchid un ochi, inchid pe amandoi pana vine toamna", a precizat Alexandru Zamfirescu.

Neregulile sesizate pe plaje

El a mai spus si care sunt cele mai mari nereguli constatate pe plajele de pe litoral.

"Nerespectarea legala a suprafetei de 5 metri patrati per sezlong, asezarea sezlongului in buza apei, cu toate ca trebuiau lasati cinci metri. Apoi regulamentul plajelor, care nu exista, care ar reglementa si ar rezolva multe probleme care sunt in ziua de azi, faptul ca nu au un standard european, mizeria de pe plaja, cainii de pe plaja.

Toate chestiile astea ne deranjeaza si nimeni nu ia niciun act, nu face nimic. Nu avem scari sa coboram din Constanta la plaja, cu toate ca platim taxe marite cu 50 la suta de la 1 ianuarie", a spus presedintele Grupului de Dialog si Buna Convietuire.
El considera ca societatea civila trebuie sa oblige autoritatile sa ia masuri prin proteste, spunand ca aceste manifestari ar putea continua si in fata Guvernului.Cearsaf doar unde ai voie

Alexandru Zamfirescu spune ca, daca merge la plaja, isi poate pune cearsaful acolo unde il lasa operatorul de plaja.

"Am ajuns la mila operatorului de plaja, care a fost autorizat de Apele Romane sa opereze plaja aia, in niste termene si conditii. Imi spun sa nu ma pun in fata sezlongului. Vi se pare normal? Dupa o viata traita in Constanta sa cer voie sa merg la plaja? Treburile astea trebuie remediate cat mai repede", a precizat organizatorul protestului.

El considera ca operatorii de plaja care nu respecta contractele trebuie sanctionati.
"De ce cei care abuzeaza repetat nu primesc amenzi si nu li se anuleaza contractele? Pentru ca au platit bani. Pentru o plaja facuta gratuit, pe fonduri europene, operata cu 1,2,3 euro pe metru patrat. Consultati contractele de inchiriere, vedeti cine a subinchiriat toate acele plaje. In mod normal, doar operatorul de plaja care a depus documentele, i-a fost aprobat are voie sa opereze acea plaja, nu orisicine", a explicat Alexandru Zamfirescu.

Legea, "prost intocmita"

El spune ca a depus memorii la Apele Romane pentru care a primit raspunsuri acoperitoare, precizand ca legea este prost intocmita.

"Am depus memorii la Apele Romane, la care am primit raspunsuri acoperitoare din partea legii, dar legea fiind prost intocmita lasa loc de interpretari. Legea spune ca plaja trebuie acoperita de catre operator in proportie de 70 la suta, dar nu spune unde trebuie sa puna sezlongurile la cei 70 la suta, cat trebuie sa lase in fata, cat in lateral, de ce nu au toti toalete si cabine de proba, de ce nu am cabine mama si copilul, ca sa nu mai umble cainii cu pampersii in gura", a mai afirmat Alexandru Zamfirescu.
O delegatie a protestatarilor a fost primita apoi de conducerea Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral pentru a-si prezenta problemele. Reprezentantii ABADL au precizat ca vor veni cu un punct de vedere dupa ce vor cunoaste nemultumirile exprimate la protestul de vineri.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 12 Iulie 2019, ora 14:23

 Articol citit de 5697 ori

Citeste si: