Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Vacanta > insule
A   A   A

Insula din Europa unde iei 3.000 de euro amenda daca "furi" nisip

Insula din Europa unde iei 3.000 de euro amenda daca "furi" nisip
Foto: Arhiva Pixabay
Insula Sardinia, o importanta atractie turistica din Italia, are unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, insa autoritatile locale au avertizat ca zonele de la malul marii ar putea deveni mai putin populare daca turistii vor continua sa fure nisip pe post de suvenir.

Autoritatile din Sardinia au decis sa adopte masuri mai aspre impotriva "hotilor de nisip" si aplica amenzi de pana la 3.000 de euro, informeaza joi Xinhua.

In cel mai recent caz, un turist britanic a fost amendat cu 1.032 de euro pentru ca a plecat cu nisip de pe una dintre plajele insulei.

Potrivit media italiene, "furtul de nisip" nu este o noutate si afecteaza de ani buni Sardinia, turistii facandu-si un obicei din a lua cu ei nisip in sticle de plastic ignorand astfel panourile amplasate pe plaje prin care sunt atentionati ca aceasta practica este interzisa.
Autoritatile vamale de pe cele doua aeroporturi din Sardinia verifica in mod regulat bagajele turistilor pentru a gasi eventuale recipiente cu nisip.

Anul trecut, aproximativ cinci tone de nisip au fost interceptate astfel.

Locuitorii indignati de pe insula s-au organizat in grupuri si patruleaza pe plaje. In urma cu cativa ani, ei au pus bazele unei pagini de Facebook intitulata "Sardinia este jefuita si pradata", care a atras circa 20.000 de aprecieri.

Turistii sunt atrasi de nisipul din Sardinia in special datorita diversitatii - pe unele plaje particulele fine au culoarea alba, in timp ce pe altele nisipul are o tenta roz ca urmare a unei combinatii de fragmente de corali, de granit si de scoici.
Citeste si Atentie daca mergeti in Sardinia: Amenzi uriase daca luati pietre sau scoici de pe plaja
Facebook ShareTweet
 Joi, 09 August 2018, ora 15:17

 Articol citit de 5161 ori

Citeste si: