Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Vacanta > atractii
A   A   A

Dracula are un rival. Cum vor niste sateni din Serbia sa atraga turistii

Dracula are un rival. Cum vor niste sateni din Serbia sa atraga turistii
Foto: Arhiva Pixabay
Inspirati de modelul Dracula din Romania, satenii din Kisiljevo, un sat din Serbia amplasat la 100 de kilometri est de Belgrad, spera sa profite de legenda unui vampir local pentru a atrage mai multi turisti.

Deocamdata, mormantul anonim care ar putea fi cel al lui Petar Blagojevic, un taran care a murit in 1725, nu ofera un spectacol comparabil cu cel al Castelului Bran, care atrage vizitatori din intreaga lume. Insa acest mic inconvenient nu ii impiedica pe satenii din Kisiljevo sa isi faca planuri, informeaza Reuters.

"Avem ceea ce nu are niciun sat din lume. Il avem pe vampirul din Kisiljevo", sustine folcloristul Mirko Bogicic, care spera sa puna la punct un parc tematic cu costume si case de epoca.
Intr-o regiune in care superstitiile si povestile cu vampiri sunt abundente, Bogicic sustine ca in cazul Kisiljevo diferenta este ca povestea cu vampirul local a fost documentata de Frombald, un reprezentant al monarhiei habsburgice.

Potrivit unei povesti publicate intr-un ziar vienez de epoca, satenii inspaimantati din Kisiljevo au cerut efectuarea unei anchete care a dus la deshumarea lui Petar Blagojevic.

"Au gasit corpul intact, dar cu barba si unghiile crescute. Au pregatit rapid un tarus de lemn cu care l-au injunghiat", spune Bogicic care detine o fotocopie a ziarului respectiv.

Dupa aproape trei secole, satul Kisiljevo, amplasat in apropiere de statiunea Srebrno Jezero si orasul de pe malul Dunarii, Veliko Gradiste, vrea sa profite de aceasta legenda locala. Satenii spera ca legenda ii va atrage pe turistii care fac croaziere pe Dunare si care se opresc in Veliko Gradiste.
Citeste si:
Wall Street Journal: Cum ii atrage Dracula pe cumparatorii straini in RomaniaIrish Times: Parintele lui Dracula, un erou pentru romaniTransilvania: Taramul lui Dracula, ridicat in slavi de presa strainaMii de americani si canadieni l-au cautat pe Dracula in Romania - au cheltuit o avere
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 15 Mai 2018, ora 09:41

 Articol citit de 1428 ori

Citeste si: