Cum se prezinta litoralul romanesc inainte de minivacanta de 1 Mai

Miercuri, 25 Aprilie 2018, ora 14:18
3131 citiri
Cum se prezinta litoralul romanesc inainte de minivacanta de 1 Mai
Foto: Apele Romane

Dupa doua luni de pregatire, Apele Romane anunta ca plajele din sudul litoralului romanesc sunt pregatite pentru primirea turistilor care vin la mare de 1 Mai, desi au fost intampinate cateva dificultati din cauza fenomenelor meteo.

Cu toate acestea, intarzierile vor fi recuperate pana pe 1 Mai, potrivit unui comunicat de presa al Apelor Romane remis miercuri Ziare.com.

Lucrarile au constat in: pregatirea terenului, terasare, demontarea gardurilor de stuf, nivelarea plajelor, evacuarea depozitelor de sparturi de scoici din zonele cu depuneri, transportul de nisip unde era necesar.

Potrivit documentului citat, pana acum, "au fost predate catre utilizatorii de plaje 319 subsectoare inchiriate, ceea ce reprezinta 100% din contractele existente care se supun procedurii de predare la inceputul sezonului estival".

In cadrul pregatirilor, se actioneaza zilnic cu utilaje pentru corectarea liniei tarmului, actiune ce se desfasoara pe trei tronsoane, fiecare finalizat in proportie de 90%: Tronsonul 1 (Navodari - Mamaia - Constanta), Tronsonul 2 (Agigea - Eforie - Costinesti - Tuzla) si Tronsonul 3 (Olimp - Neptun - 23 August - Mangalia - 2 Mai - Vama Veche).

Dupa finalizarea acestor lucrari, se trece la igienizarea suprafetelor libere de contract si evacuarea algelor si a scoicilor de la linia tarmului, acolo unde fenomenul se manifesta insemnat cantitativ.

Cei care se ocupa de igienizarea subsectoarelor inchiriate sunt operatorii economici care detin contractele de inchiriere.

Principalele activitati care vor fi desfasurate, conform documentului citat, sunt: curatarea manuala a plajei, colectarea manuala a depunerilor de alge si strangerea acestora in gramezi, curatarea manuala si mecanizata a depunerilor de nisip din dreptul parapetelor si aleilor, in cazul producerii unor furtuni sau vant puternic, inlaturarea efectelor unor fenomene neprevazute (eroziuni ale suprafetelor de plaja cauzate de manifestarea unor fenomene meteorologice deosebite, prabusiri ale falezei, etc.), in functie de necesitate.

Foto: Apele Romane

Citeste si Pleci cu trenul la mare de 1 Mai? Cat te costa si cat dureaza calatoria la CFR si operatorii privati

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#stare plaja mare 1 mai, #pregatiri plaje 1 mai , #litoral