CNN: Cluj-Napoca, inclus pe o lista cu 20 cele mai frumoase orase care sunt putin vizitate de turisti

Duminica, 04 August 2019, ora 19:32
7999 citiri
CNN: Cluj-Napoca, inclus pe o lista cu 20 cele mai frumoase orase care sunt putin vizitate de turisti
Foto: Arhiva Pixabay

Cluj-Napoca a fost inclus, alaturi de Ankara, Erevan, Debretin, Varsovia, Norwich, Plovdiv, printre altele, pe o lista cu 20 dintre cele mai frumoase orase din lume dar care sunt vizitate de putini turisti, potrivit CNN.

Cel de-al doilea oras ca marime al Romaniei, Cluj-Napoca, este adesea vazut ca un punct de oprire pentru calatorii in cautare de aventuri in aer liber in Muntii Apuseni sau pentru cei dornici sa admire istoria Transilvaniei.

Catedrala gotica Sf. Mihai si fascinanta Fabrica de Pensule - o galerie si un spatiu de arta amplasata intr-o fosta fabrica de pensule - sunt doar doua dintre atractiile care fac ca popasul mai lung sa fie esential.

Intr-o cafenea sau intr-un bar, in piete dragute, Cluj-Napoca are toate elementele unei destinatii ideale de city break.

Celelalte orase incluse in lista sunt: Orange, localizat in sud-estul Frantei, cu cel mai bine conservat teatru roman din Europa, construit in primul secol dupa Hristos; Norwich, Anglia, este unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Marea Britanie sau Aarhus, al doilea cel mai mare oras din Danemarca care se mandreste cu o catedrala falnica si cu Muzeul de Arta ARoS.

Anvers din Belgia a fost numit capitala de diamant a lumii si uimeste prin Catedrala sa.

Haga, alternativa la Amsterdam, ofera unele dintre cele mai frumoase edificii arhitecturale olandeze, precum si reteaua de canale.

Orasul Sarajevo este asezat pe fundalul Alpilor Dinarici. Capitala Bosniei si Hertegovinei ofera influente otomane si austro-ungare.

Cea mai tanara capitala a Europei, Pristina, este un oras subapreciat cu multe lucruri de vazut si de facut aici.

Dupa Sotckholm si Gotheborg, Malmo este conectat cu Danemarca prin Podul Oresund.

Aberdeen este adesea numit "floarea Scotiei" datorita intinderilor de verdeata. Aici, Dunnottar Castle este o fortareata aflata in ruine situata pe o stanca pe coasta de nord-est a Scotiei, la circa 3 km de Stonehaven.

Capitala Elvetiei, Berna, a fost inclusa in patrimoniul mondial al UNESCO.

Unul dintre cele mai vechi orase din Polonia, capitala Sileziei de Jos, Varsovia a fost Capitala Culturala Europeana in 2016.

Tbilisi, Georgia, ofera panorame istorice precum faimoasa Biserica Metekhi, care dateaza din secolul al 13-lea.

Dominata de arhitectura brutala stalinista, capitala Belarusului, Minsk, este un alt oras fascinant care de obicei este relativ lipsit de turisti.

Unul dintre cele mai vechi orase locuite fara intrerupere din lume, capitala Armeniei Erevan dateaza de peste 2.800 de ani.

Debretin este alternativa mai putin aglomerata a Budapestei. In acest oras se afla cea mai mare biserica reformata din Ungaria.

Cunoscut sub numele Angora, Ankara este al doilea cel mai mare oras din Turcia dupa Istanbul, dar cu siguranta mai putin aglomerat.

Primul oras din Bulgaria ales Capitala Culturala Europeana, in Plovdiv exista un amfiteatru roman si un oras vechi colorat.

Capitala istorica a vikingilor, Trondheim, este al treilea cel mai mare oras al Norvegiei, dupa Oslo si Bergen, dar si cel mai putin vizitat de turisti.

In capitala regiunii Piemonte, Torino, poate fi admirata cladirea Mole Antonelliana si Piata Castello.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#CNN orase frumoase turisti Cluj Napoca , #destinatii