Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Vacanta > vacante
A   A   A

Cati bani cheltuie romanii de Paste si ce fac cu ei (Studiu)

Cati bani cheltuie romanii de Paste si ce fac cu ei (Studiu)
Foto: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto/ Hepta.ro
Romanii continua sa prefere pentru minivacanta de Paste destinatiile autohtone, unde mai pot regasi traditiile romanesti, scotand din buzunar pentru asta, in medie, ontre 200 si 400 de lei/zi.

Principala destinatie pentru vacanta de Paste a romanilor ramane si in acest an Romania, arata un studiu realizat de platforma de rezervari HotelGuru.ro, care precizeaza ca romanii au folosit voucherele de vacanta pentru rezervarea vacantei de sarbatori.

Printre destinatiile preferate de romani se numara Transilvania si satele din Bucovina (33,7%), Delta Dunarii (13,7%) si litoralul romanesc (11,6%), potrivit studiului. La vacanta de Paste se adauga si ziua libera de 1 Mai, motiv pentru care numarul rezervarilor a crescut in aceasta perioada, afirma hotelierii.
Si anul acesta romanii prefera destinatiile din Romania pline de traditii si obiceiuri de Paste, iar hotelierii pregatesc meniuri traditionale pentru a-i primi pe oaspeti intr-un decor de sarbatoare. De asemenea, voucherele de vacanta au fost folosite de peste 40% dintre respondenti pentru aceasta mini-vacanta, profitand de ultimele saptamani in care pot fi folosite.

Cei care nu au avut vouchere de vacanta, au alocat intre 200 si 400 lei / zi de persoana, arata studiul. Aproape 80% dintre respondenti au declarat ca vor incerca sa se incadreze in suma de 200 lei / zi de persoana, in timp ce 17,9% dintre respondenti au declarat ca se vor incadra in 300 de lei de persoana, pe zi.

Doar 5% dintre respondenti au declarat ca vor cheltui pana la 400 lei pe zi, de persoana, in vacanta de Paste. Romanii care au participat la studiu vor pleca in concediu cu familia, inclusiv cu copiii (43,2%), iar 37,9% dintre respondenti aleg sa mearga in cuplu sau cu prietenii.
Totodata, 32,6% dintre romanii care au raspuns chestionarului online isi vor petrece sarbatorile Pascale acasa, motivul principal fiind bugetul redus (43,8%), dar si pentru a petrece sarbatorile acasa cu familia (39,1%) sau lipsa zilelor libere (17,2%) .
Facebook ShareTweet
 Duminica, 28 Aprilie 2019, ora 09:10

 Articol citit de 2733 ori

Citeste si: