Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Vacanta > plaja
A   A   A

Apele si plajele din Caraibe si Cancun arata si miros groaznic. Iata de ce (Video)

Apele si plajele din Caraibe si Cancun arata si miros groaznic. Iata de ce (Video)
Foto: captura video Facebook
Apele candva turcoaz din numeroase statiuni mexicane si nu numai tind sa devina o amintire, din cauza tonelor de alge care nu numai ca schimba culoarea apei, ci si produc un miros neplacut.

Plajele din Cancun, Playa del Carmen si Tulum sunt deja distruse din cauza algelor, iar apa de aici a devenit maronie, arata Al Jazeera.

Fenomenul a aparut inca din 2014, dar in ultimii ani s-a agravat din cauza unor combinatii dintre schimbarile climatice, poluare si curentii oceanici care transporta covoarele de alge in Caraibe.

"Ne confruntam cu problema pe coasta de nord a Quintana Roo, unde este mai vizibila pentru ca acolo locuiesc cei mai multi oameni si acolo se desfasoara majoritatea activitatilor", a spus Gonzalo Merediz, director al organizatiei de conservare Sian Ka'an. Acesta a precizat ca aici problema este mai grava, dar ca intampina astfel de situatii pe intreaga coasta a Quintana Roo, asa cum se intampla si in America Centrala si pe multe insule din Caraibe.
Alga care afecteaza zona se numeste sargasa. Aceasta este o alga bruna care formeaza covoare plutitoare si care, de obicei, se gaseste in Marea Sargaselor. Aceasta apare de multe ori de-a lungul tarmurilor tropicale, dar in cantitati mici. Devine o problema cand apare in cantitati mari.A.G.
Facebook ShareTweet
 Luni, 13 Mai 2019, ora 11:39

 Articol citit de 5632 ori

Citeste si: