Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

5 trucuri pentru fotografii de vis in vacanta de iarna

Advertorial
Joi, 21 Noiembrie 2019, ora 11:02
14217 citiri
5 trucuri pentru fotografii de vis in vacanta de iarna
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Vacanta de iarna este un prilej numai bun pentru a trai tot felul de experiente noi si memorabile. Pentru a le pastra cat mai mult timp in amintire, acestea trebuie imortalizate.

Conditiile de fotografiere la exterior pe timp de iarna nu sunt dintre cele mai usoare. Daca esti specialist in domeniu, stii cat de mult trebuie sa te pregatesti pentru cadrul perfect.

In schimb, daca faci fotografii doar de dragul amintirilor personale, sau pentru a le posta pe retelele de socializare, trebuie sa urmaresti cateva trucuri pe care ti le-am pregatit.

Alege echipamentul potrivit

Conditiile extreme ale iernii ridica probleme electronicelor, iar aparatele de fotografiat nu fac exceptie. Pentru sporturile de iarna, un echipament puternic si compact este alegerea potrivita.

Muntele inzapezit inseamna foarte multa lumina pe care o poti estompa cu ajutorul unui vizor si a unui blit, in cazul in care aparatul nu are unul incorporat.

In functie de viteza subiectului din cadru, alege un model de camera cu un numar suficient de cadre pe secunda.

Pentru caderi de zapada este recomandata utilizarea unui trepied. Standul este util pe suprafetele umede, deoarece asezarea aparatului direct pe zapada il poate deteriora.

Obisnuieste-te cu balansul de alb

Cadrele de zi pe timp de iarna inseamna, in cea mai mare parte, o mare de alb. Ca peisaj, imaginea este spectaculoasa. Pentru a fi imortalizata insa este nevoie de iscusinta.

Specialistii de pe blogul f64.ro ofera cateva sfaturi pentru setarea balansului de alb (WB) astfel incat proportiile din cele trei culori fundamentale RGB (Red - Green - Blue) sa conduca la reproducerea fidela a obiectelor albe.

Joaca-te cu setarile manuale disponibile pentru balansul de alb, iar daca te simti depasit, foloseste varianta auto.

Artificiile inseamna multa culoare pe timp de noapte

Daca zilele de iarna sunt pline de alb, pentru noptile de Craciun si Revelion trebuie sa cuprinzi o multime de culori, in conditii de luminozitate scazuta. Surprinderea unui cadru de artificii nu este cea mai usoara provocare pentru un fotograf.

Mai intai de toate, trebuie sa ocupi locul perfect, deoarece nu ai prea mult timp la dispozitie sa te reprofilezi.

In al doilea rand, un trepied poate fi de mare ajutor. Daca nu, gaseste macar o suprafata plana pe care poti aseza camera.

Experimenteaza in noptile dinainte pentru a descoperi cele mai bune setari in intuneric.

Protejeaza aparatura

Atentie la diferentele mari de temperatura. Expunerea aparatului de fotografiat la astfel de socuri termice le poate produce daune serioase.

De la rece la cald sau invers, orice dispozitiv trebuie adaptat treptat inainte de a-l porni. Pentru transport, foloseste rucsacuri speciale, robuste si rezistente la socuri.

Durata de viata a bateriilor are, de asemenea, de suferit din cauza temperaturilor scazute. Pune mai multi acumulatori incarcati in bagaj, ca sa nu ramai fara curent.

Echipeaza-te adecvat

Ultimul truc se refera la echiparea ta. Imbraca-te corespunzator pentru a rezista la temperaturi negative, cu haine confectionate din materiale ce au un randament termic sporit.

Ochelarii de soare de calitate sunt accesorii ce nu trebuie sa lipseasca, deoarece lumina solara reflectata de zapada este foarte periculoasa pentru ochi.

Pentru a nu risca sa-ti degere mainile daca fotografiezi fara manusi, alege doar produsele optimizate compatibile cu ecranele tactile.

Daca stii ca vei avea de asteptat pentru a obtine cadrul perfect, ia cu tine si un termos cu bautura calda.

Bagajul de amintiri din vacanta de iarna nu este atat de usor de obtinut. Totul depinde de o echipare corespunzatoare cu haine termoizolante si aparatura adaptata la temperaturi scazute.

Nu uita ca poti oricand sa printezi pozele pe care le-ai realizat in timpul vacantei tale, asa ca ia-ti o imprimanta precum si consumabilele pentru aceasta.

Iti dorim o vacanta de iarna cat se poate de memorabila!

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#fotografie iarna, #fotografii vacanta , #vacanta de iarna