5 locuri din Romania pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata

Advertorial
Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 14:41
64454 citiri
5 locuri din Romania pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata
Foto: Dariusz Grosa from Pexels

Romania se bucura de peisaje pitoresti, superbe, care au atras inclusiv atentia publicatiilor de calatorie din strainatate. An de an, mii de turisti aleg Romania ca destinatie de vacanta, gratie preturilor mici si locurilor frumoase, unele dintre ele unice in Europa.

Pentru o vacanta pe meleagurile noastre poti alege frumusetea zonelor montane, cu vreme placuta pe timpul verii sau perfecta pentru sporturi de iarna, in anotimpul rece, linistea Transilvaniei, cu castelele sale superbe sau salbaticia Deltei Dunarii.

Iata care sunt cele mai frumoase 5 locuri din Romania, pe care ar trebui sa le vezi macar o data:

Delta Dunarii

Delta Dunarii este a doua cea mai mare delta a Europei si cel mai bine conservata de pe tot continentul. Aici vei gasi o vegetatie si fauna diversa, unica in Europa, cu numeroase specii rare, dar si peisaje care iti taie respiratia, intr-un climat bland si placut. Odata ajuns in Delta, nu poti rata o plimbare cu barca pe bratele Dunarii, preparatele din peste ale localnicilor, o lectie de pescuit sau apusurile superbe din zona.

Delta Dunarii este una dintre cel mai putin populate zone ale Europei temperate, ceea ce face ca o escapada in aceasta zona sa fie perfecta pentru cei care cauta o oaza verde de liniste si relaxare.

Castelul Bran

Cunoscut in strainatate drept "Castelul lui Dracula", Castelul Bran atrage anual aproximativ jumatate de milion de turisti, curiosi sa exploreze misteriosul castel si sa afle secretele vampirilor despre care scria Bram Stoker.

Situat la doar 25 de kilometri de orasul Brasov, castelul poate fi vizitat cu usurinta daca iti iei o cazare in Brasov, astfel incat sa poti vedea atat Biserica Neagra, cetatea medievala Rasnov, dar si privelistea superba de pe muntele Tampa.

Tot in apropiere se afla si satele sasesti, precum Viscri, unde Printul Charles, cucerit de frumusetea locului, a investit intr-un domeniu pe care il viziteaza an de an.

Manastirile din Bucovina

Printre cele mai pitoresti atractii turistice din Romania se numara manastirile din nordul tarii, in Bucovina.

Peretii exteriori ai manastirilor sunt decorati cu picturi elaborate, care dateaza inca din secolele 15-16, care evoca portrete ale unor sfinti sau profeti, scene din viata lui Iisus sau imagini cu ingeri si demoni si scene din Rai sau Iad.

Cel mai bine pastrate manastiri sunt Humor, Moldovita, Sucevita, Probota si Voronet, manastirea faimoasa pentru albastrul de Voronet, o culoare care isi schimba nuantele in functie de vreme.

Transfagarasanul si Transalpina

Cele doua sosele care traverseaza muntii sunt considerate a fi unele dintre cele mai frumoase din Europa.

Drumurile unduitoare urca sus in munte, asa ca aceste doua sosele nu pot fi vizitate decat spre sfarsitul primaverii, pana la inceput de toamna, cand incep sa cada primele ninsori, iar drumurile sunt inchise pentru siguranta calatorilor.

Pe Transfagarasan, poti face o oprire la Balea Lac, pentru a admira privelistea lacului glaciar si a te bucura de vederea panoramica asupra soselei.

Sighisoara

Sighisoara este unul dintre cel mai bine conservate orase medievale. Fondata in secolul 12 de negustorii si mestesugarii germani, Sighisoara a intrat in patrimoniul UNESCO, gratie peretilor cetatii, care s-au pastrat extraordinar de bine, a potecilor pietruite si a casutelor colorate care te fac sa te simti ca si cand te-ai afla mai degraba intr-un sat pitoresc din Germania.

Turnul cu Ceas, construit in 1556, ofera o priveliste superba asupra orasului vechi si te poti pierde ore in sir pe stradutele inguste, explorand ungherele superbe ale cetatii.

Cel mai bine este sa vizitezi Sighisoara in timpul verii, in luna iulie, cand are loc festivalul medieval anual, dar si toamna poti avea parte de privelisti superbe si te poti incalzi cu un vin fiert la unul dintre barurile din oras.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vacanta romania, #locuri vizitat Romania , #destinatii
Comentarii