Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
USR > parlamentari
A   A   A

USR si PNL cer ancheta parlamentara privind ultima rectificare bugetara facuta de Guvern in 2018: Masluiesc cifrele!

USR si PNL cer ancheta parlamentara privind ultima rectificare bugetara facuta de Guvern in 2018: Masluiesc cifrele!
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea
USR si PNL cer instituirea unei comisii de ancheta parlamentara privind rectificarea bugetara pozitiva facuta de Guvernul Dancila, in noiembrie 2018.

"Dorim sa aflam cum Ministerul de Finante a facut, in noiembrie 2018, o rectificare de buget POZITIVA, cand datele economice arata ca singura varianta de rectificare bugetara era in MINUS", anunta USR intr-un comunicat.

Senatorul USR Adrian Wiener vorbeste despre "cosmetizarea datelor economice" si considera ca inclusiv deficitul bugetar din proiectul de buget pe 2019, care a crescut "peste nopate" arata ca Guvernul "masluieste" cifrele.

"Cosmetizarea datelor economice ale unui stat este o chestiune penala, chiar daca juristii PSD-ALDE au incercat sa-i absove de raspunderea ce le revine pe cei care au semnat pe ele. Noi vrem sa stim datele reale ale economiei romanesti, cat de mare este dezastrul in care ne-au tarat Dragnea-Valcov-Teodorovici si care sunt resorturile care-i determina pe acestia sa aduca Romania in prag de catastrofa economica.
Aritmetica are un mare pacat: pana la urma, undeva, cifrele nu se aduna, indiferent de cat de creativa este contabilitatea pe care ne-o propun Valcov si Teodorovici. Faptul ca deficitul din proiectul de buget pe 2019 aprobat in guvern a crescut, peste noapte, cu 1,3 miliarde de lei ofera inca un indiciu ca Guvernul Dancila opereaza cu cifre masluite", mai afirma Wiener.

USR considera ca intarzierea prezentarii bugetului de stat pe 2019 are directa legatura cu masluirea datelor economice din rectificarea bugetara din noiembrie 2018.

Citeste si:

Guvernul a adoptat bugetul bazat pe o crestere economica mult peste asteptarile FMI si CE. Explicatiile si cifrele lui TeodoroviciMinisterul de Finante a publicat vineri seara un nou proiect de buget, cu un deficit mai mare cu 1,3 miliarde leiPNL a analizat bugetul aprobat de Guvern: E falsificat si risca sa bage Romania in blocaj si recesiuneCalendarul pentru adoptarea bugetului pe 2019, aprobat. Votul final va fi dat vineri
Facebook ShareTweet
 Duminica, 10 Februarie 2019, ora 12:16

 Articol citit de 1910 ori

Citeste si: