USR negociaza cu Ciolos pentru liste comune la europarlamentare si asteapta alegeri anticipate

Sambata, 08 Decembrie 2018, ora 19:05
3913 citiri
USR negociaza cu Ciolos pentru liste comune la europarlamentare si asteapta alegeri anticipate
Foto: Hepta.ro

Liderul USR, Dan Barna, a declarat ca nu se pune problema ca fostul premier Dacian Ciolos, presedinte fondator al Miscarii Romania Impreuna, sa participe la europarlamentare pe listele USR, fiind de dorit o alianta electorala care sa genereze liste comune, dupa inregistrarea partidului lui Ciolos.

"Nu se pune problema ca Dacian Ciolos sa participe pe listele USR. Subiectul de discutie e acela al unei aliante electorale care sa genereze liste comune cu care sa participam la alegeri, asta, evident, depinde de organele decizionale ale celor doua partide. In momentul de fata USR are comitetul politic care a mentinut un mandat de discutii. Asteptam ca si Romania Impreuna sa devina un vehicul politic si vom vedea in momentul acela care va fi cea mai buna optiune pe termen scurt si pe termen lung", a spus Barna, sambata, intr-o conferinta de presa.

El a mentionat ca se va stabili in perioada urmatoare care va fi cea mai buna varianta de colaborare.

"A mai fost discutat (in sedinta comitetului politic al USR de sambata n.r.) si subiectul comisiei care poarta discutii de un an de zile deja cu (...) Dacian Ciolos. S-a mentinut mandatul acestei comisii. Este un mandat deschis, toate variantele raman in continuare pe masa, vom vedea in perioada urmatoare care va fi cea mai buna varianta de colaborare pentru a crea Romaniei o alternativa credibila si consistenta de optiune electorala, obiectivul major fiind acela ca in 2020 Romania sa aiba un vehicul electoral in care sa aiba incredere si care sa o readuca pe drumul spre Europa in situatia putin probabila in care vom ajunge cu alegeri la termen in 2020 si nu vor fi alegeri anticipate mai devreme", a afirmat Barna.

El a mentionat ca exista doua comisii din partea ambelor organizatii care se intalnesc si stau de vorba. "Ne intalnim deja de doua-trei ori pe luna, incercam sa definim o varianta de colaborare, sa vedem care e cea mai buna, analizand rezultatele din sondaje, opiniile si discutiile pe care le avem fiecare dintre noi in cadrul organizatiilor", a spus Barna.

Intrebat de jurnalisti care e termenul final de incheiere a negocierilor, el a declarat ca ar trebui sa existe o decizie cu siguranta pana la finalul lunii ianuarie.

"USR va avea cu siguranta, daca ne uitam la rezultatele din sondajele pe care le-am comunicat saptamana trecuta, un rezultat semnificativ de cel putin 50% peste rezultatul cu care am intrat in Parlament, peste acei 9% pe care USR ii are in structura actuala din Parlament. Avem un procent acum in jurul a 15% si obiectivul este sa depasim acest procent", a adaugat Barna, referitor la obiectivul USR pentru alegerile europarlamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#USR alianta Ciolos, #partid Ciolos , #Dan Barna