USR explica de ce exista dosar penal la DNA privind finantarile de campanie ale partidului

Miercuri, 22 August 2018, ora 16:47
5972 citiri
USR explica de ce exista dosar penal la DNA privind finantarile de campanie ale partidului
Foto: Facebook/ Ionut Mosteanu

Vicepresedintele USR Ionut Mosteanu a confirmat, miercuri, ca DNA desfasoara o ancheta privind finantarea partidului la alegerile locale si parlamentare din 2016 si in acest sens a solicitat o serie de documente de la Autoritatea Electorala Permanenta.

El a precizat ca, pana la acest moment, nu au fost cerute documente de la USR si nimeni din partid nu a fost audiat in acest caz.

"Da, s-au cerut documente de la Autoritatea Electorala Permanenta. Noi stim ca a fost o plangere, cred ca din partea lui Mirel Palada sau a altcuiva din PSD. Acum, daca a fost o plangere, DNA e obligata sa vada ce-i cu plangerea asta.

Factual, noi avem doua procese pe care le-am castigat cu Autoritatea Electorala Permanenta privind finantarile USR din 2016 la locale si la parlamentare, in care judecatorii au spus negru pe alb ca finantarile USR sunt corecte, banii din online sunt trasabili, totul este in regula si AEP trebuie sa ne returneze banii. (...)

In 2016, AEP nu ne-a rambursat noua banii veniti din donatiile online pentru ca era o chestie noua, partidele din Romania nu s-au mai finantat online. Si, au gasit ei o chichita, nu e in regula, nu va rambursam banii si la locale si la parlamentare. Noi am contestat in instanta si am castigat, avem si motivarile, au spus negru pe alb ca totul este in regula si AEP trebuie sa ne dea banii ", a declarat Mosteanu, pentru AGERPRES.

El a precizat ca, deocamdata, procurorii anticoruptie nu au cerut documente de la USR si nici nu au audiat vreun membru al formatiunii pe care o reprezinta.

"De la noi nu, de la noi deocamdata nu au cerut nimic. Deocamdata, singura stire e ca au cerut documente de la AEP, acum, ei, daca au o plangere, sunt obligati sa faca verificari", a spus Ionut Mosteanu.

Potrivit deputatului USR, legat de aceste finantari a existat si un control de fond al Autoritatii Electorale Permanente in urma caruia nu s-au gasit nereguli.

Citeste si Donatiile facute online catre USR si Nicusor Dan in campanie sunt legale - motivare. Dragnea ceruse public socoteala AEP

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#verificari DNA USR finantari , #stiri USR