Un consilier municipal din Iasi si-a dat demisia din USR: A fost criticat ca a votat un proiect controversat

Duminica, 31 Martie 2019, ora 19:46
4998 citiri
Un consilier municipal din Iasi si-a dat demisia din USR: A fost criticat ca a votat un proiect controversat
Foto: Arhiva Facebook/Andrei Postolache

Consilierul municipal Andrei Postolache - care a obtinut, ca independent, 13 la suta la alegerile din 2016 pentru Primaria Iasi - si-a dat demisia din USR, in urma criticilor primite dupa ce a votat un proiect controversat in Consiliul Local.

Postolache a precizat, initial, ca demisioneaza si din CL, dar la cateva ore dupa acest anunt a revenit asupra deciziei.

Hotararea lui Andrei Postolache de a renunta la calitatea de membru USR a fost luata dupa ce a fost criticat vehement pe retelele de socializare cu privire la votul sau din consiliu acordat unui proiect urbanistic, care prevede, intre altele, ridicarea unei constructii pe spatiul verde din fata Policlinicii Mari din Iasi.

Fara votul sau, proiectul n-ar fi fost aprobat de catre Consiliul Local, intrucat mai multi reprezentanti ai PSD, ALDE si PMP, care detin majoritatea in consiliu, au absentat de la sedinta.

"La inceputul saptamanii viitoare imi voi depune demisia din Consiliul Local si din USR. E cel mai bine pentru cauza, si ziua de vineri m-a ajutat sa ajung la concluzia asta. A fost o decizie care m-a tinut treaz pana dimineata, pentru ca in scurta mea cariera politica am facut intotdeauna ce am crezut ca e bine si nimic altceva. Nu m-am temut, si nu ma tem de nimic, dar acum e timpul pentru altii. Nu ma tin de nicio functie, nu asta ma face cine sunt, si nu aveam niciun plan de a iesi la pensie bugetar de lux", a scris Andrei Postolache pe Facebook.

La cateva ore dupa aceasta postare, Postolache a revenit asupra deciziei si a anuntat, tot pe Facebook, ca a demisionat doar din USR, precizand ca va ramane consilier local.

"Dupa valul de critici a venit un val mult mai mare de sustinere si de responsabilizare. Mesajele primite erau mai toate de genul << dude, ai gresit poate/probabil/sigur, asuma-ti si continua >> . Valul acesta m-a coplesit, m-a scos din groapa in care eram, m-a responsabilizat si mi-a aratat calea. O sa radeti unii de mine ca m-am razgandit. Radeti, o merit. O sa ziceti ca am fost prost.

Spuneti, o merit. O sa ziceti unii ca nu am stomacul. Ziceti, o merit si pe asta. Am stomacul mai tare decat ati crede, dar da, nu e obisnuit in a dezamagi oameni la care tin, si aia m-a durut. O sa ziceti unii ca asta ma face prea sensibil. Poate, nu stiu. Ziceti oricum, merit", a spus Andrei Postolache.

Politicianul a candidat ca independent la alegerile locale din 2016, atat la Primaria Iasi, cat si pentru Consiliul Local, obtinand 13 la suta din voturi.

Ulterior, Postolache s-a inscris in USR, fara insa a se implica in activitatea organizatiei.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Andrei Postolache demisie USR, #consilier Iasi demisie USR , #stiri USR