Reactia USR dupa demisia lui Dobrovie: Sa plece din Parlament!

Joi, 04 Octombrie 2018, ora 15:00
6528 citiri
Reactia USR dupa demisia lui Dobrovie: Sa plece din Parlament!
Foto: Arhiva Facebook/Dan Barna

Presedintele USR, Dan Barna, spune ca este regretabil modul in care deputatul Matei Dobrovie a ales sa plece din partid, fara sa fi comunicat in prealabil decizia sa.

De asemenea, Barna afirma ca este regretabil si modul in care Dobrovie a decis sa atace partidul, considerand abordarea acestuia lipsita de eleganta si neprincipiala, iar acuzatiile aduse lipsite de orice temei. In plus, USR a transmis intr-un comunicat ca asteapta ca Dobrovie sa isi dea demisia din Parlament.

"Este regretabil ca fostul nostru coleg Matei Dobrovie a decis sa-si dea demisia in acest fel, fara sa discute anterior in partid cu cineva din conducere sau fara sa ne fi comunicat anterior. E regretabil ca a decis si sa atace partidul in aceasta modalitate.

Din punctul meu de vedere, este o abordare cel putin lipsita de eleganta si neprincipiala pentru un potential barbat de stat, dar este decizia domniei sale, o respectam", a declarat pentru News.ro Dan Barna.

El a spus ca acuzatiile aduse de Matei Dobrovie, conform carora in USR exista un grup crestin-democrat care "a fost supus unor atacuri permanente pentru valorile sale de catre asa-zisii progresisti" si ca "cei care indraznesc sa-si afirme valorile crestine sunt linsati pe grupul de comunicare interna", sunt lipsite de orice temei.

"In rest, acuzatiile evident ca sunt lipsite de orice temei si USR este un partid foarte transparent si foarte deschis.

Organizam acum candidaturile pentru campania interna pentru europarlamentare, unde pentru prima data in Romania orice membru al partidului poate sa candideze, sunt 79 de persoane care candideaza intern.

E un partid foarte deschis si foarte tolerant. De altfel, in cadrul acestui referendum USR sustine tocmai faptul ca Constitutia nu trebuie modificata pentru a pastra valoarea tolerantei in forma actuala a Constitutiei", a mai afirmat Dan Barna.

De asemenea, intr-un comunicat de presa remis joi, formatiunea politica i-a transmis lui Dobrovie sa ia decizia morala de a demisiona din Parlament.

"USR regreta decizia intempestiva a colegului Matei Dobrovie de a parasi partidul prin invocarea unor incompatibilitati doctrinare. Vocile tuturor, indiferent de orientare, sunt binevenite si chiar necesare intr-o grupare politica precum USR, pentru a putea contribui la modernizarea Romaniei.

Speram ca Matei Dobrovie sa isi respecte promisiunile fata de colegi facute la nominalizarea lui drept candidat al USR si sa ia si decizia morala a demisiei din pozitia de deputat al Parlamentului Romaniei", a transmis USR in comunicatul de presa.

Deputatul USR Matei Dobrovie a anuntat de dimineata ca sustine initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei in sensul definirii casatoriei ca fiind uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie si demisioneaza din USR, acuzand formatiunea ca s-a pozitionat impotriva unui referendum si a unei initiative cetatenesti declarata constitutionala si legala, deci impotriva democratiei si a dreptului poporului de a alege.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#USR reactie demisie Dobrovie , #stiri USR