Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
USR > parlamentari
A   A   A

Reactia USR dupa comparatia cu Iliescu si minerii

Reactia USR dupa comparatia cu Iliescu si minerii
Foto: captura video Digi24
Protestatarii care au venit miercuri seara in fata Parlamentului pentru a-si exprima nemultumirea fata de modificarea Legilor Justitiei au facut-o pentru ca au inteles gravitatea situatiei, nu pentru anumite beneficii, si in plus, ei au fost pasnici, n-au lasat in urma lor distrugeri si morti ca minerii adusi de Ion Iliescu, subliniaza Cristian Seidler, liderul deputatilor USR.

Reactia a venit joi dupa ce deputatul UDMR Marton Arpad i-a comparat pe protestatarii veniti aseara la Parlament cu minerii care au facut prapad in timpul mandatului de presedinte al lui Ion Iliescu, acuzand USR ca a chemat oamenii in strada.

De asemenea, senatorul PSD Niculae Badalau a sustinut ca USR manifesta tendinte extremiste si i-a criticat pe deputatii partidului ca au iesit miercuri seara "cu luminitele" de la telefoane in strada.
"USR nu a chemat oamenii in strada. Si daca i-ar fi chemat, care ar fi fost problema? Spre deosebire de PSD care isi aduce oamenii cu autocarele, oferindu-le chiar mici beneficii, oamenii care au fost aseara in strada nu au iesit pentru un beneficiu personal, ci pentru ca s-au simtit amenintati", a declarat, joi, liderul deputatilor USR, Cristian Seidler, la Digi24.

Citeste mai multe despre:
Marton Arpad (UDMR) compara protestatarii de la Parlament cu minerii din '90 si pe USR cu Ion IliescuProtest la Parlament, timp de 7 ore, fata de modificarile la Legile Justitiei. Deputatii USR au fost aplaudati de manifestanti
Acesta a precizat ca apelurile pentru iesirea in strada au fost lansate de "grupurile civice" cu care USR este in contact.
"Dar chiar daca am fi facut-o noi, care e problema? Il provoc pe dl Marton Arpad ca si dansul la Sfantu Gheorghe, in Covasna, unde e deputat, sa incerce sa stranga oameni care sa nu fie platiti sau adusi cu forta care sa sustina modificarile care se fac in comisie", a mai declarat Cristian Seidler.

Mai mult, acesta a sustinut ca deputatul UDMR Marton Arpad "e copilul de mingi al dl Dragnea, un condamnat penal".

"Se vede in comisie, se vede in plen (...) Sunt urmasii dl Ion Iliescu, cel care a inventat aceasta democratie originala. Suntem in situatia in care 'hotii striga hotii'. Sunt urmasii dl Iiescu care a chemat minerii si actiunile lor au dus la distrugeri si la morti", a declarat Cristian Seidler, apreciind ca "exagerata" comparatia intre "protestele pasnice de aseara si huliganismele si mortii de la mineriade".
Intrebat despre incidentele inregistrate in ultimele zile la protestele #Rezist, deputatul USR a spus ca "politia va trebui sa stabileasca cine are raspunderea".

"Dar a face comparatia asta e exagerat. E o cale atat de lunga, ca de la democratie la dictatura", a subliniat Seidler.

In ceea ce priveste afirmatia lui Nicolae Badalau ca USR manifesta tendinte extremiste si acuzele ca deputatii partidului au iesit cu luminile aprinse la telefane in strada miercuri seara, la Parlament, Cristian Seidler l-a ironizat pe senatorul PSD.

"Da, este extraordinar de extremist sa faci o luminita cu un telefon, e ceva nemaipomenit... Dar nu e extremist sa distrugi Legile Justitiei si sa distrugi economia prin masuri haotice?", a replicat acesta.
Citeste si:
Scandal, injuraturi si amenintari cu bataia in Camera Deputatilor - UPDATE USR a blocat sedintaCirc la votul pe prima dintre Legile Justitiei. Votul final s-a amanat din lipsa de cvorum
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 07 Decembrie 2017, ora 12:43
 Autor:Camelia Badea

 Articol citit de 4495 ori

Citeste si: