PLUS si USR au sedinte de partid, dar lansarea candidatului comun la presedintie se lasa asteptata

Sambata, 13 Iulie 2019, ora 07:27
6000 citiri
PLUS si USR au sedinte de partid, dar lansarea candidatului comun la presedintie se lasa asteptata
Foto: Arhiva Facebook/USR Brasov

Cel de-al patrulea congres al USR este organizat sambata, in Bucuresti, principalul scop fiind stabilirea candidatului la alegerile prezidentiale de la finalul acestui an.

In aceeasi zi se va intruni si Consiliul National al PLUS, tot in vederea desemnarii unui candidat la presedintie, dar si la Primaria Capitalei.

Congresul USR

Cei 500 de delegati din toata tara, carora li se vor alatura si mai multi invitati speciali, se reunesc la Teatrul National inca de dimineata, primul plen fiind programat sa inceapa la ora 10:00, urmat de o pauza (13:30 - 15:00) si de un al doilea plen (de la 15:00 la 18:00), conform site-ului special dedicat acestui eveniment.

In prima parte a zilei vor fi tinute discursuri si va avea loc votul cu buletine, urmand ca numele candidatului USR la Presedintia Romaniei sa fie anuntat in plenul de dupa amiaza.

Tot in partea a doua a zilei, delegatii USR vor adopta si o serie de modificari la statutul partidului, cea mai importanta fiind legata modul de alegere a presedintelui USR - de catre toti membrii partidului, prin vot egal, direct, secret si liber exprimat, informeaza sursa citata.

Cele 51 de amendamente care au fost votate de Comitetul Politic si sunt dezbatute la congres pot fi consultate AICI.

Pe site se reaminteste ca "USR a anuntat ca va avea candidati proprii la toate tipurile de alegeri si isi propune sa ofere electoratului o alternativa serioasa si la alegerile prezidentiale".

Pentru desemnarea candidatului USR la Presedintia Romaniei au intrat in competitie, pana la termenul limita votat de Comitetul Politic, patru membri ai partidului - Dan Barna (presedintele USR), senatorul Mihai Gotiu, Dragos Dinulescu si Dumitru Stanca.

"Dumitru Stanca este cadru militar in rezerva si membru USR Ilfov, iar Dragos Dinulescu este medic dentist si membru in Biroul Judetean USR Prahova", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Ce urmeaza in alianta

Desi partidul va alege in congresul de sambata candidatul formatiunii la alegeri, un candidat comun din partea Aliantei USR-PLUS va fi anuntat abia peste doua saptamani, a declarat presedintele USR, Dan Barna, vineri seara, la Digi24.

"Suntem intr-o Alianta. Chiar azi am avut o intalnire despre constructia acestei Aliante si vom avea probabil peste doua saptamani candidatul care se va in scrie in cursa pentru Cotroceni.

Ceea ce diferentiaza USR si PLUS de vechea clasa politica este aceasta modalitate de democratie reala, in cazul nostru chiar se intampla lucrul acesta. Noi avem o prevedere clara in statut si aceea ca Congresul USR nominalizeaza candidatul partidului la prezidentiale", a afirmat Dan Barna, citat de Mediafax.

Liderul USR a precizat ca statutar va fi ales la congres candidatul USR la prezidentiale, la PLUS fiind un mecanism similar de alegere a prezidentiabilului partidului, iar decizia Aliantei va fi luata dupa o analiza SWOT.

Si PLUS decide candidati

Sambata are loc si Consiliul National al PLUS.

Vor fi desemnati candidatii la prezidentiale si la Primaria Generala a Capitalei.

Vor exista si decizii referitoare la organizarea interna a partidului si stadiul negocierilor care au loc, in aceste zile, la nivel european, a informat formatiunea, intr-un anunt de presa remis Ziare.com.

De la ora 13:00, presedintele PLUS Dacian Ciolos va sustine o conferinta de presa, pentru a informa asupra deciziilor luate de partid in cadrul Consiliului National.

Cine vrea la Cotroceni

Pana in acest moment, Klaus Iohannis este singurul candidat cu sanse reale care si-a anuntat, in repetate randuri, intentia de a participa la alegerile prezidentiale de la finalul acestui an, el bucurandu-se de sustinerea PNL.

PSD isi va desemna candidatul in urma unor sondaje care vor fi realizate in perioada imediat urmatoare si va fi anuntat dupa un congres din 3 august.

Citeste mai multe despre:

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#congres USR candidat presedintie, #Consiliu National PLUS , #Dan Barna