Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
USR > parlamentari
A   A   A

Deputatii USR au votat din greseala pensiile speciale pentru Consiliul Concurentei, dar vor remedia la Senat

Deputatii USR au votat din greseala pensiile speciale pentru Consiliul Concurentei, dar vor remedia la Senat
Foto: Arhiva Facebook/USR
Deputatii USR precizeaza, joi, intr-o postare pe Facebook, ca au votat proiectul privind Consiliul Concurentei fara sa observe amendamentul formulat "in mod deliberat ambiguu" referitor la pensiile speciale pentru angajatii institutiei, insa dau asigurari ca vor remedia situatia la Senat, camera decizionala.

Reactia vine dupa ce liberalii i-au criticat pe cei din USR ca au votat, miercuri, proiectul prin care a fost modificata Legea concurentei, PNL fiind singurul partid care s-a impotrivit, conform votului electronic.

Intr-o postare pe pagina de Facebook a USR se reaminteste ca partidul a votat intotdeauna impotriva pensiilor speciale si chiar a depus un proiect in acest sens. Mai mult, se subliniaza ca Romania este supusa unei proceduri de infringement din cauza intarzierilor, iar proiectul privind Consiliul Concurentei trecea oricum, si fara voturile deputatilor USR.
"Dintr-o neatentie, deputatii USR au votat, miercuri, un proiect privind Consiliul Concurentei, care prin amendamentele formulate in mod deliberat ambiguu ca sa treaca neobservate, prevedea si pensii speciale pentru angajatii acestei institutii.

USR s-a opus acestor amendamente in comisii, dar a votat in plen proiectul, pentru ca era vorba despre transpunerea unei directive europene care se afla de un an de zile in Parlament. Impotriva Romaniei a fost declansata procedura de infringement deoarece a intarziat transpunerea acestei directive.

Timp de un an, PSD a amanat adoptarea ordonantei in Parlament, in incercarea de a introduce o serie de amendamente ce urmareau inlocuirea conducerii Consiliului Concurentei, care nu se afla sub controlul lui Liviu Dragnea. Dupa indelungi dezbateri, PSD a renuntat la aceste amendamente inainte de votul final, de aceea USR a votat pentru adoptarea proiectului.
Din pacate, amendamentele privind pensiile speciale pentru functionari ai Consiliului Concurentei nu au fost eliminate
.

Voturile USR nu au fost decisive pentru adoptarea proiectului, care a trecut cu 211 voturi, dintre care 24 ale deputatilor USR. A fost o greseala pe care o vom repara la Senat. USR va propune eliminarea amendamentelor problematice la Senat si va vota impotriva proiectului, daca acestea nu sunt scoase din proiect", se arata in postarea citata.C.B.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 09 Noiembrie 2018, ora 12:53

 Articol citit de 2581 ori

Citeste si: