Un tren poate salva Romania. Cum ne va fi calatoria?

Autor: Mihai Sandu - consilier parlamentar
Vineri, 12 Iulie 2019, ora 18:04
15837 citiri

Am in minte imaginea unei Romanii in ceata si a unui tren care se avanta sa o strabata pe o sina stirbita de coruptie si incompetenta si roasa in profunzime de nepasare.

Trenul e tanar si inca lipsit de experienta. Nu are suficienta viteza si inca nu si-a terminat definitiv ucenicia. Sinele sunt gaurite, deformate si lipsesc, din loc in loc, iar trenul opreste, intarziindu-si scopul.

In statii ne asteapta cetateni care vor sa urce cu acelasi entuziasm ca majoritatea celor aflati, deja, la bord. Au platit bilet si vin cu cate o duzina de povesti revoltatoare si cu un pachet de principii la subrat.

Asteapta cuprinsi de nadejdea pe care le-a adus-o primul tren ce s-a construit singur, din povesti de viata si sperante si idei, pe un fond politic sec, al partidelor politice traditionale. Ei sunt pregatiti sa nu ramana in urma istoriei.

***

Cu cativa ani in urma, in Romania a aparut un tren si cu viteza s-a avantat sa vindece si sa construiasca. Vagoanele de principii si valori au inceput, treptat, sa se grupeze: "In sfarsit ai cu cine", "Fara penali in functii publice", "Oameni noi in politica", "Fara hotie ajungem departe"...

Trenul a crescut si a fost manat inainte cu iscusinta, insa mai ales cu devotament fata de sperantele romanilor. Si a ajuns intr-un punct de unde poate lua viteza si isi poate aprinde proiectoarele in plina noapte.

Insa nici trenul si nici temerarii nu vad, in ceata densa, cum palcuri de indivizi cuprinsi de oportunism deformeaza sinele intre statii pentru a opri chiar ei trenul. Urca fara bilet si se posteaza mandri in impostura lor.

Sub tirul lor demagogic si calomnios, cate un calator renunta fara sa stie si coboara din tren mai resemnat decat a fost, chiar si inainte de 2016. Iar Romania inca asteapta, stand pe loc.

In noaptea mintii, rumoarea de prin vagoane a crescut. O parte din copiii politicii de maine s-au trezit ca nu mai vor un proiect care sa performeze. Poate ca nici nu l-au dorit de la bun inceput. Printre lupte de un ridicol sublim si care denota contradictii aberante cu scopul pe care l-au urmarit de la bun inceput, cauta brusc sa se agate de putere si sa deturneze trenul cu orice pret.

Populismul ne-a impins sa ajungem aici? Setea de putere? Ideea de a acapara filiale intregi pentru noi si familiile noastre? Nu! Am pornit sa construim trenul si prin el sa construim si Romania. Si-atunci?

***

Tocit pana la roti de o descumpanire bulversanta, trenul va obosi, taind complet elanul care a cuprins Romania in ultimul weekend al primaverii trecute. Prea multa galagie se aude acum din vagoane si prea putin devine relevant ce a reusit sa faca trenul pana acum. De jur imprejur, ziua se stinge.

Stai si te intrebi: cum va fi la inceputul noii zile? Un tren oprit la cativa pasi de noua statie ar putea ramane doar cu gandul la sperantele pe care le-a avut in brate si sa accepte, intr-un final, ca lupta era pierduta inainte de-a incepe.

Unde-a gresit? Unde s-au dus nazuintele celor care l-au construit si l-au facut sa mearga si ce s-a ales din implicarea lor? Si de ce nu au existat mai multi temerari care sa urce in statii?

***

Vorbim de unicul proiect politic care a pornit de la dorinta de implicare a unor oameni care s-au saturat sa astepte. Vorbim, insa, si de un proiect politic ce are nevoie de oameni competenti, responsabili si cu simtul raspunderii.

E nevoie de cetateni care sa vina alaturi de noi si sa isi asume pana la capat ca rolul nostru nu e sa ne urcam pe cei din jur calcand in picioare valori si principii, ci sa fim capabili sa rezolvam problemele din jur.

Ne aflam la o rascruce dincolo de care vom fi doar noi raspunzatori de ruperea acestui proiect si de spulberarea a ceea va fi, cel mai probabil, ultima sansa. Trenul are astazi o locomotiva puternica si zeci de vagoane pline de oameni competenti care pot fi alternativa reala a politicii din Romania.

Insa mai sunt si vagoane altfel, care pot deraia trenul inainte sa prinda putina viteza. Daca nu vom sti sa preluam modelul locomotivei si al vagoanelor care nu au uitat pentru ce sunt astazi in USR si daca nu punem un set clar de principii si valori in frunte, putem esua. Si atunci?

Cand vor mai avea cetatenii incredere a doua oara intr-un nou val de entuziasm pentru schimbarea Romaniei, fara sa le fie teama ca vor exista din nou oportunisti care vor deturna din interior?

Cum am putea spera noi, astazi, ca putem face trenul sa mearga daca tot ce gandesc anumite minti este cum sa rupa o halca tot mai mare din "ciolan"?

Un strigat de mobilizare la fel de ascutit ca un claxon de tren e tot ce pot scoate aceste randuri. Nu e vorba doar de noi aici, cei care suntem in USR deja, ci poate mai ales de cei pe care ii asteptam sa ni se alature, sa se implice in schimbarea Romaniei.

***

Ce facem, domnilor? Ne batem joc de unicul proiect care poate schimba ceva pana la capat? Preferam sa punem ambitiile personale mai presus de nazuintele romanilor? Sau ne amintim de motivul pentru care suntem cu totii aici si punem umar langa umar, cei care suntem deja in acest proiect si cei care urmeaza sa ni se alature, pentru a schimba Romania prin competenta, integritate si simtul raspunderii?

Parabola unui astfel de tren nu e inca atat de veche incat sa o inghita istoria, insa nici Romania pururi tanara nu va fi si daca nu ne asiguram ca trenul poate merge chiar si pe marginea rapei, destinul acestei tari se poate frange...

Mihai Sandu este consilier parlamentar cu o experienta de peste 6 ani in administratia publica centrala, expert pe relatii externe al USR si vicepresedinte al USR Prahova.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#congres USR, #candidat USR presedintie , #Dan Barna