Coalitia pentru Familie ameninta USR si pe purtatorul sau de cuvant

Vineri, 11 August 2017, ora 09:53
4600 citiri
Coalitia pentru Familie ameninta USR si pe purtatorul sau de cuvant
Foto: Facebook/Coalitia pentru Familie

Unul dintre videoclipurile de promovare din cadrul campaniei interne a USR pe tema pozitionarii fata de schimbarea Constitutiei in ce priveste definitia "familiei traditionale" a ofensat teribil Coalitia pentru Familie.

Asa ca Mihai Gheorghiu, cel care se intituleaza presedinte al Comitetului de Initiativa Cetateneasca, a dat joi un comunicat de presa, in care ameninta USR Liberal si pe purtatorul de cuvant al partidului, Dan Barna, cu "consecinte juridice", ca urmare a unor afirmatii "profund denigratorii si defaimatoare" facute in respectivul videoclip.

"Comitetul de initiativa pentru promovarea propunerii legislative a cetatenilor privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constitutia Romaniei reclama ca fiind profund calomnioase, denigratoare si incitatoare la ura afirmatiile facute de catre USR Liberal si Dan Barna in videoclipul referitor la referendumul privind modificarea art. 48 alin. 1 din Constitutia Romaniei, prin proferarea explicita a unor etichete defaimatoare aplicate acestui demers.

Initiativa noastra cetateneasca a fost avizata de catre Curtea Constitutionala, fiind un demers perfect admisibil intr-un spatiu democratic - in fapt, chiar cel mai democratic demers posibil, fiind vorba despre initiativa declansarii unui referendum.

In acest context, consideram calomnioasa, vexatorie, denigratoare si defaimatoare eticheta aplicata de Dan Barna si USR Liberal in videoclipul respectiv de demers promovat de asociatii religioase, promotori ai legionarismului si putinismului, cu o agenda obscura care urmareste confiscarea libertatii, urmarind promovarea intolerantei in legislatie, educatie, sanatate, familie si impunerea controlului statului asupra vietii private, Referendumul intorcand Romania in trecut", scrie Mihai Gheorghiu pe pagina de Facebook Coalitia pentru Familie.

In lipsa "oricarei minime dovezi in sensul acestor afirmatii", Coalitia le considera "calomnioase, de o gravitate extrema care incita la ura, discriminare si antreneaza consecinte juridice, fiind un veritabil si profund reprobabil caz de discurs incitator la ura".

Comunicatul de presa semnat de Mihai Gheorghiu nu uita sa mentioneaza ca demersul Coalitiei a fost asumat prin semnatura "de peste 3.000.000 de cetateni romani".

"In aceste conditii, afirmatiile facute in videoclipul respectiv sunt nu doar false, neavand nicio sustinere in realitate, ci si profund denigratorii si defaimatoare, pentru care se va solicita antrenarea tuturor consecintelor juridice pe care ele le implica", incheie comunicatul.

Amintim ca Uniunea Salvati Romania a dat, luni, startul primului referendum intern de la infiintarea formatiunii pentru a transa cea mai mare dilema cu care s-a confruntat pana acum: pozitionarea sau nu pe tema revizuirii Constitutiei in ceea ce priveste familia.

Consultarea interna a tuturor membrilor USR va dura sapte zile si de rezultatul acesteia va depinde revenirea in partid a fondatorului partidului, Nicusor Dan.

Cei aproximativ 1.800 de membri USR au de raspuns la doua intrebari:

1. "Sustineti ca USR sa aiba o pozitie ca partid pe tema referendmului Coalitiei pentru Familie?" Variante de raspuns: DA / NU.

2. "Cum trebuie sa se pozitioneze USR ca partid pe tema referendumului Coalitiei pentru Familie?" Variante de raspuns: PRO / CONTRA.

Pentru promovarea celor doua curente de opinie din USR s-au realizat niste videoclipuri de catre USR Liberal si USR Popular.

Citeste si analiza lui Emilian Isaila: Nicusor Dan, Clotilde Armand si Cristian Ghinea incearca salvarea USR din capcana Coalitiei pentru Familie. Fiecare, in felul sau!

Fostul presedinte Nicusor Dan a spus ca, in cazul in care rezultatul referendumului intern va fi acela ca USR nu trebuie sa se pozitioneze fata de redefinirea familiei, va reveni in partid si va candida la sefia formatiunii la congresul din toamna.

Cert este ca rezultatul final il vom afla duminica.

B.B.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Coalitia pentru Familie ameninta USR , #stiri USR
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Poza profesoru
profesoru
rank 3