U Craiova a rabufnit dupa vanzarea drepturilor TV ale Ligii 1: "Noua ne pasa de fotbal. Voua?"

Joi, 18 Aprilie 2019, ora 14:07
8055 citiri
U Craiova a rabufnit dupa vanzarea drepturilor TV ale Ligii 1: "Noua ne pasa de fotbal. Voua?"
Foto: Facebook/U Craiova

U Craiova a emis un comunicat dur dupa ce Liga Profesionista de Fotbal a anuntat ca a ajuns la o intelegere pentru vanzarea drepturilor TV ale Ligii 1.

Oltenii dezvaluie ca au votat impotriva vanzarii drepturilor TV de catre LPF din cauza orelor tarzii la care meciurile din Liga 1 sunt programate.

Vezi: LPF a vandut drepturile de televizare din Liga 1: Cati bani vor incasa cluburile

"Noua ne pasa de fotbal. Voua?

Da, Universitatea Craiova a votat impotriva vanzarii drepturilor TV de catre LPF in conditiile actuale de management al transmisiilor sportive din Liga I. Nu poti sa te plangi de media mica de spectatori la meciurile din competitia interna, dupa care sa programezi partide in zile de luni, iarna, la ora 21:30.

Nu doar ca nu ne pasa de prezent, dar riscam sa ne omoram si viitorul. Cum vor invata copiii drumul stadionului, daca majoritatea meciurilor se joaca la ore la care acei copii deja dorm? Cum sa-i convingi chiar pe adulti sa vina la stadion, cand la ora terminarii partidelor nu mai au transport in comun si unii vor merge ore intregi pana acasa, unde deja trebuie sa se pregateasca pentru serviciul pe care il vor incepe in cateva ore?

Craiova este ultimul bastion din Romania al fotbalului jucat in conditii pe care ar trebui sa le consideram normale: cu peste 10.000 de oameni in tribune meci de meci. Daca se va goli si "Oblemenco", putem sa plecam acasa cu totii.

Universitatea Craiova lupta din rasputeri pentru ca meciurile de Liga I sa se joace doar sambata si duminica si cel tarziu la ora 18:00, cu exceptia etapelor disputate vara, cand cea mai tarzie ora acceptata ar trebui sa fie, din punctul nostru de vedere, 20:30.

Le reamintim tuturor partenerilor nostri de la Liga si televiziuni ca fotbalul trebuie sa apartina suporterilor. Nu doar suporterilor Stiintei, ci tuturor suporterilor din tara, de la Craiova la Iasi si de la Constanta la Cluj. Fotbalul adevarat se joaca si se vede pe stadion, nu pe un ecran rece si artificial. Si pana la urma cine s-ar uita la un meci fie si la televizor, daca va vedea acolo imagini cu niste tribune triste si goale?

Nu le rapiti oamenilor pana si fotbalul, domnilor! Este una dintre putinele bucurii care le-au mai ramas. #NouaNePasaDeFotbal. Voua?"

Vezi: Contract mai mare, bani mai putini: Ce suma va lua FRF din drepturile TV ale Ligii 1

LPF a anuntat, marti, ca a semnat un nou acord pentru cedarea drepturilor TV ale Ligii 1, valoarea acestuia fiind cea mai mare din istorie. Totusi, cluburile vor primi mai putini bani la distribuire.

Asta pentru ca FRF nu renunta la cota de solidaritate impusa prim divizionarelor, forul condus de Razvan Burleanu asteptand cu nerabdare acesti bani.

5% din banii platiti pentru drepturile TV vor ajunge la Federatie, care ii va redistribui mai departe echipelor din Liga 2 si Liga 3.

Cum noul acord a fost semnat pentru 28 de milioane de euro pe sezon, asta inseamna ca 1,4 milioane de euro vor merge catre fondul de solidaritate anual.

Mai departe, suma neta ce revine cluburilor din Liga 1 scade. Daca pana acum echipele au impartit 27,5 milioane de euro anual, din sezonul urmator ele vor imparti 26,6 milioane de euro.

I.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#U Craiova drepturi tv, #U Craiova comunicat LPF , #stiri Universitatea Craiova