A murit Ilie Balaci

Duminica, 21 Octombrie 2018, ora 11:28
40773 citiri
A murit Ilie Balaci
Foto: Hepta.ro

Fostul mare jucator Ilie Balaci, gloria incontestabila a Universitatii Craiova, a incetat din viata, duminica dimineata, la numai 62 de ani.

Potrivit surselor locale, duminica dimineata, Ilie Balaci a suferit un atac cerebral si a intrat in stop cardio-respirator, iar medicii au incercat resuscitarea, zeci de minute, dar din pacate nu s-a mai putut face nimic.

Potrivit ISU Dolj, decesul fostului fotbalist Ilie Balaci a fost constatat dupa ce medicii au executat mai multe zeci de minute manevre de resuscitare.

"In jurul orei 09.40, a fost anuntat apelul la 112. Imediat la locuinta de familie a fotbalistului s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care a gasit victima in stop cardio-respirator. Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite in sprijin la caz inca in echipaj SMURD cu medic. Dupa executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare (conform protocolului medical) a fost declarat decesul fotbalistului", precizeaza ISU Dolj, intr-un comunicat.

"Mi-a zis un prieten. Am vorbit la Craiova, cu prietenii nostri, care ii tineau lumanarea. Parca suntem blestemati!", au fost primele vorbe ale lui Sorin Cirtu, si el un fost fotbalist imens al Craiovei, coleg de generatie cu Balaci, la televiziunea DigiSport TV.

Ilie Balaci si-a petrecut cea mai mare parte din cariera de fotbalist la Universitatea Craiova (intre 1973-1984) . El a mai evoluat si la FC Olt si Dinamo. Ilie Balaci a imbracat de 65 de ori tricoul echipei nationale, pentru care a marcat de 8 ori.

Dupa prodigioasa cariera de fotbalist, Balaci a continuat si cu cariera de antrenor, unde a pregatit mai multe echipe din Zona Golfului si din nordul Africii, cu care a obtinut numeroase performante, printre care amintim: Liga Campionilor Africii cu Club Africain din Tunisia, Cupa Cupelor Arabiei cu Olympique Casablanca din Maroc, campionatul si Cupa din Tunisia, Cupa Presedintelui in Emiratele Arabe cu Al Shabab, Cupa Campionilor Golfului cu Al Nasr etc.

In perioada sa de glorie, Balaci fusese supranumit "Minunea Blonda", fiind nascut pe 13 septembrie 1956, la Bistret. A jucat 347 de meciuri oficiale in Romania, pentru Craiova, Olt si Dinamo. A marcat 76 de goluri pentru Stiinta, 7 pentru Olt si unul singur pentru Dinamo.

In vitrina sa au intrat 7 trofee ca jucator, 3 campionate ale Romaniei si 4 Cupe.

Fostul jucator a debutat in Liga 1 la 16 ani, 11 luni si doar 5 zile, iar la nationala Romaniei a primit "botezul" tot foarte tanar, la 17 ani si 6 luni.

21 de trofee a castigat Balaci ca antrenor in Africa si Asia, cel mai important fiind cel al Cupei Campionilor Africii. Ultima data a stat pe banca in 2017, in Oman, la Al Suwaiq.

Pandurii, Drobeta Turnu-Severin, Club Africain, Olympique Clasabanca, Al Shabab, Al Nassr, Al Hilal, U Craiova, Al Ain, Al Hilal, Al Sadd, Al Ahli, Al Arabi, Kazma, Raja Casablanca, Al Nahda, Al Hilal Omdurman si Al Suwaiq au fost toate echipele antrenate de "Print".

Reactii la moartea lui Ilie Balaci

Un prim mesaj de condoleante a fost transmis de Universitatea Craiova, care deplange moartea marelui jucator si spune ca "intr-o zi mohorata de toamna, Ilie Balaci a plecat sa joace in echipa ingerilor".

De asemenea mari jucatori ai Craiovei, Sorin Cirtu sau Aurica Ticleanu, au deplans si ei moartea fostului lor coleg:

Reactii tulburatoare din lumea fotbalului romanesc, dupa moartea lui Ilie Balaci

Nicolae Ungureanu, un alt fost coleg si bun prieten al lui Ilie Balaci, a oferit ultimele vesti despre moartea fulgeratoare a fostului fotbalist roman:

Nicolae Ungureanu, ultimele detalii despre moartea lui Ilie Balaci

Partida Univeristatii Craiova cu FCSB de duminica seara de la ora 21 va avea loc, chiar daca aceasta tragedie a umbrit aceasta zi de duminica:

Universitatea Craiova anunta ca meciul cu FCSB va avea loc. Se va juca in memoria lui Ilie Balaci

Emil Sandoi nu si-a putut stapani lacrimile de durere inaintea partidei de Liga 2 dintre Farul si FC Arges, el fiind antrenorul pitestenilor, la momentul de reculegere tinut in memoria lui Balaci:

Imagini tulburatoare de la Constanta. Emil Sandoi a izbucnit in lacrimi in timpul momentului de reculegere tinut in memoria lui Ilie Balaci (Video)

D.A.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Ilie Balaci a murit, #doliu Universitatea Craiova moarte Balaci , #stiri Universitatea Craiova
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Dumnezeu sa-l ierte, Dumnezeu sa-l odihneasca!
Poza IonBr
IonBr
rank 5