Inspectie UEFA in Bucuresti: Cum stam cu pregatirea meciurilor de la Euro 2020

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 13:02
4099 citiri
Inspectie UEFA in Bucuresti: Cum stam cu pregatirea meciurilor de la Euro 2020
Foto: Facebook/ FRF

O delegatie ce a numarat peste 70 de membri trimisa de UEFA a inspectat in perioada 5-8 noiembrie 16 obiective din Bucuresti pentru a se asigura ca pregatirile pentru Euro 2020 sunt in grafic.

Delegatii UEFA au vizitat Arena Nationala, cele doua aeroporturi ale Bucurestiului, Gara de Nord, baze de pregatire, piete publice sau hoteluri.

In ceea ce priveste transportul, s-a renuntat complet la ideea metroului pana la Otopeni, una nerealizabila, mizandu-se pe autobuzele STB, o legatura pe calea ferata intre aeroport si Gara de Nord fiind vazuta ca una complementara.

"Impreuna cu organizatorii locali de la Primaria Capitalei si cu intermedierea Federatiei Romane de Fotbal, reprezentantii UEFA au discutat minutios pe planurile a 18 proiecte-capitol ale EURO 2020, cum ar fi managementul stadioanelor, accesul spectatorilor, ceremoniile de meci, facilitati de cazare, siguranta si securitatea echipelor si spectatorilor, regimul comercial, facilitati media, angrenarea voluntarilor si altele.

La capitolul transportul spectatorilor, UEFA a notat faptul ca autoritatile locale au initiat planul de mobilitate si primele autobuze de transport public din noua flota dedicata EURO 2020 au si sosit la Bucuresti. Aceasta varianta va fi principala modalitate de transport de la aeroport spre centrul Capitalei, iar eventuala legatura pe calea ferata de la Otopeni la Gara de Nord ar urma sa fie una complementara. UEFA va monitoriza si angajamentele de modernizare a infrastructurii rutiere si optimizarea transportului public asumate de catre Primaria Bucurestiului.

In privinta transportului aerian, reprezentantii UEFA au verificat facilitatile celor doua aeroporturi, "Henri Coanda" si "Aurel Vlaicu". Discutiile cu administratia aeroporturilor s-au derulat in mai multe reprize de intalniri, pe baza unui document cadru de 64 de pagini, care contine cerintele pentru EURO 2020", se arata intr-un comunicat al Federatiei.

Bucurestiul va gazdui patru meciuri de la Euro 2020, trei din faza grupelor si unul din optimile de finala.

Romania s-a angajat sa aiba patru stadioane moderne, ce vor fi folosite ca baze de pregatire, insa numai la doua dintre acestea au si inceput lucrarile. Ca o solutie de urgenta, se ia in calcul utilizarea arenelor de la Ploiesti si Giurgiu in cazul foarte probabil in care cele din Bucuresti nu vor fi gata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#UEFA inspectie Bucuresti, #Romania Euro 2020, #Euro 2020 Bucuresti Romania , #stiri UEFA
Comentarii