Udrea l-a denuntat la DNA pe seful SRI - il acuza ca i-a cerut lui Cocos bani pentru Ghita (Video)

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 19:07
36406 citiri
Udrea l-a denuntat la DNA pe seful SRI - il acuza ca i-a cerut lui Cocos bani pentru Ghita (Video)

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a anuntat ca a depus la Directia Nationala Anticoruptie un denunt impotriva directorului interimar al SRI, generalul Florian Coldea.

Deputatul sustine, intr-un interviu pentru Hotnews.ro, ca Florian Coldea i-ar fi cerut fostului sau sot, Dorin Cocos, sa-i dea patronului Romania Tv, Sebastian Ghita, 500.000 de euro pentru finantarea televiziunii.

Reactia SRI, dupa acuzatiile Elenei Udrea la adresa directorului interimar Coldea

Udrea, despre Microsoft: Un martor a spus ca i-a dat bani lui Blaga, Coldea a cerut retragerea declaratiilor

Udrea: Am discutat cu Victor Ponta numirea Laurei Codruta Kovesi la DNA

Initial, HotNews.ro anuntase ca Udrea a denuntat-o si pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Ulterior, pe site-ul de stiri a aparut urmatoarea erata: In textul initial se arata ca Elena Udrea a depus denunt si pe numele Laurei Codruta Kovesi, dar informatia a fost imprecisa: denuntul e doar pe numele lui Florian Coldea, Udrea a spus ca a mentionat-o si pe Kovesi, fara a elabora in ce context a mentionat-o. A fost o eroare redactionala, a fost remediata - n.red.

"In spatele unui plan pe care eu il vad foarte bine asezat si care este pus in practica de ceva timp, pas cu pas, se afla un om care detine in acest moment toate aceste secrete pentru ca le are de la mii de ofiteri care le aduna. Este seful actual al SRI, domnul Florian Coldea.

Este cel care in acest moment detine aceasta putere, pentru ca (...) are o foarte buna relatie cu doamna Kovesi. Si va spun eu, care am intervenit in numirea dnei Kovesi in functia de procuror DNA", a declarat Elena Udrea.

Udrea NU a denuntat-o la DNA pe Laura Codruta Kovesi

Despre Ghita: Un apropiat al SRI

Intrebata daca directorul interimar al SRI are interesul sa o puna intr-o lumina proasta, Elena Udrea a raspuns: "Da". In plus a dezvaluit ce i-a povestit patronul Romania Tv, despre care sustine ca e un "apropiat al SRI", la o cafea.

"O sa incep cu ceva care pentru mine a reprezentat o luminare pentru tot ceea ce mi se intampla. La o cafea cu dl Sebastian Ghita, undeva in vara trecuta (...), un apropiat al SRI-ului si o persoana care se vede des cu dl Florian Coldea - mi-a spus ca dl Coldea ma uraste.

Am intrebat de ce, si mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public - dar bineinteles nu am citat, la vremea aceea: pentru ca am fost permanent o sursa alternativa de informatii la presedinte. Presedintele Romaniei este nu cel mai informat om. De regula, este cel mai dezinformat om, pentru ca el primeste informatii pe niste cai simple.

(...) Asa mi-a explicat Sebastian Ghita faptul ca dl Coldea m-ar uri. Eu nu am urat niciodata pe nimeni", a mai spus deputatul.

Udrea ameninta ca spune tot: Ar fi pacat sa nu aflati! (Video)

"Eu stiu foarte multe lucruri, pe care le-am aflat unele din discutiile directe, sa zicem, cu dl Coldea, altele pe care le-am aflat de la persoane care s-au intalnit sau au colaborat in anumite momente cu dl Coldea", a spus Elena Udrea.

Intrebata ce va face cu informatiile pe care le are, aceasta a raspuns: "Am facut un denunt. (...) Da, la DNA".

"Un denunt in care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea si despre... o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruta Kovesi", a mai precizat fostul candidat la prezidentiale.

Kovesi: Nu e prima oara cand suspectii din dosare fac afirmatii denigratoare la adresa mea

Udrea, despre Dorin Cocos: M-a rugat sa ii fixez, sa intermediez o intalnire cu dl Coldea si dl Maior

Ulterior, aceasta a precizat ca fostul sau sot Dorin Cocos a rugat-o sa ii intermedieze o intalnire cu George Maior si cu Florian Coldea.

"Mi-a spus, spre exemplu, ca la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, in cash, pentru a-si finanta televiziunea, RTV. (...) Ideea era ca mai la inceputul televiziunii, cand s-a rupt RTV-ul de Realitatea si cand dl Ghita inca nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat.

Ulterior am aflat ca banii au fost remisi dlui Ghita de catre Alin Cocos. Mi-a mai spus ca, tot asa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care facea sondaje din acestea", a subliniat fostul ministru.

Reactia lui Sebastian Ghita

In replica, deputatul Sebastian Ghita, patronul Romania TV, a respins acuzatiile Elenei Udrea, sustinand ca nu are nicio legatura cu acest caz.

Reactia lui Sebastian Ghita dupa acuzatiile lansate de Elena Udrea

"Nu o cunosc pe doamna Udrea foarte bine, am intalnit-o de cateva ori. Am vazut declaratiile celor de la DNA. Nu cred ca practicile de care pomeneste sunt normale. Nu am cunostinta, nu am discutat cu dansa vreodata asa ceva. Nu am discutat nici cu domnul Cocos, cu atat mai putin cu fiul dansului pe care il cunosc destul de putin, l-am vazut de cateva ori. Imi pare rau de ce li se intampla acestor oameni, dar nu le inteleg planul si strategia. (...) N-am avut legatura cu DNA, nu cunosc procurorii de acolo", a spus Sebastian Ghita, la Romania Tv.

Zi de foc la DNA: Elena Udrea, urmarita penal. Adriean Videanu isi petrece noaptea in arest

Elena Udrea, urmarita penal si plasata sub control judiciar in dosarul Microsoft, fiind acuzata de spalare de bani si fals in declaratii, a anuntat, vineri dimineata, ca va face mari dezvaluiri legate de "motivele reale ale vanatorii a carei tinta" a devenit.

"Asa cum v-am promis aici, pe Facebook, voi spune adevarul despre tot ce se intampla (...) Voi face asta intr-un interviu pe care il voi acorda astazi. (...) Si ar fi pacat sa nu aflati ce se intampla astazi cu adevarat in Romania, ce lupta se duce in subteranele puterii si care este miza reala", scria pe Facebook Elena Udrea.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Udrea denunt DNA, #Udrea denunt sef SRI, #Udrea Florian Coldea DNA, #Udrea denunt Ghita, #Udrea Ghita bani Cocos , #DNA