Salvarea PDL: Capul Elenei Udrea (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 15 August 2011, ora 18:42
9918 citiri
Salvarea PDL: Capul Elenei Udrea (Opinii)
Foto: cotidianul.ro

Cat timp Partidul Democrat Liberal se va identifica, aproape in totalitate, cu numele Elenei Udrea, nu cred ca pedelistii mai au vreo sansa la viitoarele alegeri.

Desigur, miza care concentreaza intreaga atentie acum par a fi procentele pe care le va obtine USL. Va trece sau nu Uniunea de 50% - aceasta este intrebarea. Presupuneti orice. Insa scorul pe care PDL il va obtine la alegerile parlamentare nu are cum sa le fie indiferent democrat liberalilor.

Pana la urma, una e sa iei un 20% si alta e sa nu aduni mai mult de 10 procente. Ei bine, cu Elena Udrea in frunte - la PDL Bucuresti, in Guvern si in toata tara - nu cred ca partidul va reusi sa obtina un scor format din doua cifre. Au existat la un moment dat zvonuri despre un sondaj de opinie realizat in Bucuresti despre sansele unei eventuale candidaturi a Elenei Udrea la Primaria Capitalei. Dupa cum barfeau chiar unii pedelisti, rezultatul ar fi fost catastrofal - mai nimeni nu ar fi votat-o pe ministra de la Dezvoltare si Turism, in cazul unei candidaturi.

Dincolo de acordarea sau neacordarea recuperarilor salariilor bugetarilor, de maririle sau inghetarea pensiilor, de populismul gaunos sau responsabilitatea iresponsabila in fata unei eterne negari a crizei, mai greu decat orice taieri bugetare, sta sfidarea permanenta a bunului simt pe care o afiseaza Elena Udrea.

Nu pentru ca luxul pe care il etaleaza nu are nicio legatura cu lumea in care traieste, nu pentru ca toata lumea stie pe baza caror competente a ajuns ministrul cu cei mai multi bani pe mana din tara, ci pentru ca nu lasa in urma domniei sale decat praf, barfe, constructii fara cap si coada, fara rost si sens, neaducatoare de profit si absolut inutile din toate punctele de vedere.

Cele patru miliarde de euro care i-au fost daruite pentru a reabilita niste santuri care leaga nimicul din padure de nimicul din satul parasit de munte, vor fi cheltuite la fel de util precum milioanele de euro din telegondolele care duc in peretii blocului, terenurile de fotbal in panta sau piscinele din satele de pensionari.

Desigur, bataia pe fondurile alocate de Guvern intr-un an electoral va fi pe viata si pe moarte, insa nu cred ca romanii pot fi chiar atat de orbi si prosti incat sa nu poata judeca oportunitatea unei sali de sport intr-un sat parasit de toti tinerii, in balanta cu taierea salariilor si impozitarea si inghetarea pensiilor.

Intrebarea care se pune acum este daca pedelistii realizeaza cat de mult ii trage in jos prezenta Elenei Udrea in varful partidului. Probabil ca nu. Din moment ce Baconschi a putut sa debiteze acel indecent laudatio (cu tenta erotica - "trebuie sa fac eforturi monumentale sa nu cad sub farmecul..."), iar restul trupei de aplaudaci din partid a sarit sa-si inchine inteligenta alegerii Elenei Udrea in fruntea PDL Bucuresti, prea multe nu mai sunt de spus. Si nici de asteptat. Cele cateva voci mai lucide, care au indraznit sa-i taie avantul ministresei, au pierit repede si abia reusesc sa mai supravietuiasca.

Asa cum in campania electorala din 2009, Elena Udrea era ascunsa de staful candidatului Traian Basescu la marile dezbateri televizate, la fel cum Geoana facea cu Vanghelie, in 2012, PDL nu va mai avea cum sa o palmeze pe Elena Udrea. Ea va sta in fruntea partidului ca un simbol a ceea ce a ajuns o ideea care candva chiar a insemnat ceva pentru o buna parte dintre romani. Imaginea Elenei Udrea este, pe de alta parte, cea mai buna definitie a ceea ce este in prezent Partidul Democrat Liberal.

Oricat se vor inchina pedelistii in fata zeilor pentru ca USL sa nu adune peste 50% la alegeri, oricat le va promite Zeus ca se va opune vointei si votului poporului, ar trebui sa nu uite in primul rand faptul ca PDL nu mai reprezinta astazi nicio idee.

Partidul este doar o imagine si o marca - Elena Udrea. Iar imaginea, asa cum se reflecta ea in constiinta populara, ne spune ca ministrul Dezvoltarii dicteaza peste Boc - si in partid, si in Guvern. Sa vedem cine va avea curajul de a vorbi cel putin despre acest adevar.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Udrea Guvern Boc, #influenta Elena Udrea, #Udrea imagine PDL , #Traian Basescu