Inalta Curte a exclus probe din dosarul Udrea-Andronic, dar pastreaza sechestrul pe bunuri de 4,7 milioane de euro

Marti, 12 Februarie 2019, ora 08:22
7963 citiri
Inalta Curte a exclus probe din dosarul Udrea-Andronic, dar pastreaza sechestrul pe bunuri de 4,7 milioane de euro
Foto: Facebook/Elena Udrea

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, luni, sa excluda mai multe probe din dosarul in care Elena Udrea si Dan Andronic au fost trimisi in judecata pentru trafic de influenta si spalarea banilor, respectiv marturie mincinoasa.

Decizia ICCJ este definitiva, instanta solicitand DNA sa precizeze daca mentine trimiterea in judecata a celor doi.

ICCJ a admis contestatiile formulate de Dan Andronic si Elena Udrea impotriva unei incheieri a Curtii de Apel Bucuresti si a exclus astfel, din materialul probator, e-mailurile primite/trimise de Dan Andronic si documentele stocate pe hard disk-uri privind achizitionarea si admnistrarea SC Editura Evenimentul si Capital SRL.

"Admite contestatiile formulate de inculpatii Andronic Dan Catalin si Udrea Elena Gabriela impotriva Incheierii din camera de consiliu din data de 01.10.2018 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a II-a penala in dosar nr. 9725/2/2017/a1.

Desfiinteaza, in parte, incheierea contestata si rejudecand: Admite exceptia invocata de inculpatii Andronic Dan Catalin si Udrea Elena Gabriela si, in temeiul art. 102 alin.2-4 C. proc. pen., exclude din materialul probator corespondenta electronica tip email primita/transmisa de catre Andronic Dan Catalin si documentele stocate pe hard diskuri in legatura cu activitatile desfasurate in vederea achizitionarii si administrarii S.C. Editura Evenimentul si Capital S.R.L. in perioada 23.04.2011- 08.12.2014, atasate la vol. 37 filele 3-240 d.u.p. nr. 604/P/2017 conform procesului verbal din 02.10.2017 nr. 87/P/2015", se arata in decizia de luni a ICCJ, publicata pe portalul instantei.

Totodata, ICCJ cere DNA sa precizeze, in termen de cinci zile, daca mentine trimiterea in judecata a celor doi.

"In baza art. 345 alin. 3 C.proc.pen. dispune comunicarea prezentei incheieri Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie pentru a preciza, in termen de 5 zile, daca mentine dispozitia de trimitere in judecata a inculpatilor Andronic Dan Catalin si Udrea Elena Gabriela sau solicita restituirea cauzei.

In conformitate cu Decizia nr. 22 din 18 ianuarie 2018 a Curtii Constitutionale, dispune indepartarea de la dosarul cauzei a acestor mijloace de proba (vol. 37 filele 3-240 d.u.p. nr. 604/P/2017) precum si, in ipoteza mentinerii solutiei de trimitere in judecata, eliminarea referirilor la aceste mijloace de proba si eliminarea redarii continutului acestor mijloace de proba din Rechizitoriul nr. 604/P/2017 din data de 18.12. 2017", mai scrie in decizia ICCJ.

Instanta a mentinut insa celelalte dispozitii ale incheierii contestate, referitoare la instituirea sechestrului asigurator.

Un nou termen in proces a fost stabilit pentru 4 martie.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, la inceputul lunii octombrie, instituirea sechestrului pe toate bunurile detinute de Elena Udrea, pana la concurenta sumei de 4,7 milioane de euro, in vederea confiscarii speciale in dosarul Hidrolectrica, in care fostul ministru, care se afla in Costa Rica, este trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta si spalare a banilor, alaturi de Dan Andronic.

In acest dosar, Elena Udrea si Dan Andronic au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in 20 decembrie 2017, pentru trafic de influenta si spalarea banilor, respectiv marturie mincinoasa, Elena Udrea fiind acuzata ca a cerut cinci milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu pentru ca in schimb sa intervina pentru mentinerea contractului intre Hidrolectrica si firma acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ICCJ probe dosar Udrea, #ICCJ probe dosar Andronic, #Udrea Andronic dosar Hidrolectrica , #DNA