Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Twitter > utilizatori
A   A   A

Twitter recunoaste ca a folosit datele personale ale utilizatorilor in scopuri publicitare... din neatentie

Twitter recunoaste ca a folosit datele personale ale utilizatorilor in scopuri publicitare... din neatentie
Foto: Arhiva Pixabay
Twitter a transmis, marti, ca adresele de mail si numerele de telefon incarcate de utilizatori pentru a raspunde cerintelor de securitate ale platformei au fost folosite ... "din neatentie" in scopuri publicitare.

Reteaua de micro-blogging a spus ca eroarea a fost indreptata incepand din 17 septembrie, insa nu a precizat si cati utilizatori au fost afectati, conform Reuters.

"A fost o greseala si ne cerem scuze", a transmis compania intr-o postare.

Majoritatea companiilor care au retele de socializare, inclusiv Twitter si Facebook, s-au confruntat in ultima vreme cu presiuni din partea utilizatorilor, dar si autoritatilor de reglementare la nivel global, cu privire la modul in care platformele lor gestioneaza datele utilizatorilor.
Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Twitter a explicat ca, atunci cand agentii de publicitate si-au incarcat listele de marketing, este posibil ca unii utilizatori sa se fi potrivit cu persoanele de pe lista lor, bazandu-se pe mailul sau numarul lor de telefon.

Aceste date au fost furnizate de detinatorii de conturi pe Twitter, pentru a raspunde cerintelor de securitate ale paltformei.

Insa compania a spus ca la aceste informatii nu au avut acces parti terte, dar utilizatorii au fost expusi la publicitate targetata.

Vezi si: Twitter recunoaste ca a folosit din 2018 datele utilizatorilor fara acordul acestora
A.D.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 11:09

 Articol citit de 421 ori

Citeste si: