Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Twitter > stiri Twitter
A   A   A

Razboi in Gaza: Un cartier a fost distrus complet intr-o singura ora (Video)

Razboi in Gaza: Un cartier a fost distrus complet intr-o singura ora (Video)
Foto: Business Insider
Corespondentul Bussines Insider din Fasia Gaza a postat recent pe Twitter un film cu mentiunea "un intreg cartier din Gaza a fost distrus complet prin lovituri aeriene pe parcursul unei singure ore".

Bombardamentul, potrivit relatarii, a vizat cartierul Shijaiyah cu putin timp inainte de incheierea armistitiului de 12 ore de sambata, relateaza Bussines Insider.

Israelul sustine ca Hamas ascunde arme in mijlocul populatiei civile din Gaza si a efectuat mai mult de 70 de lovituri aeriene in noaptea de luni.

Loviturile aeriene efectuate de Israel Defense Forces (IDF) au scos din uz centrala electrica si au distrus casa liderului Hamas Ismail Haniyeh.

Blocuri intregi au fost facute una cu pamantul in urma acestor lovituri aeriene. IDF sustine ca distrugerile nu sunt inutile, intrucat militantii Hamas au construit tuneluri subterane pe sub oras si depozite de armament.
Exploziile secundare care pot fi vazute in videoclip ar proveni tocmai de la aceste depozite de armament, sustin analistii militari care au vizionat materialul.

Imaginile din satelit luate la 6 iulie si apoi la 25 iulie asupra unor zone precum Gaza City, Shejaiya, Toffah si Shaaf arata distrugeri similare.Mai mult de 1.110 palestinieni au fost ucisi si peste 6500 au fost raniti de la inceperea ostilitatilor din 8 iulie. ONU a estimat ca 75% dintre cei ucisi sunt civili. De cealalta parte, Israelul a pierdut 53 de soldati si doi civili.
Facebook ShareTweet
 Marti, 29 Iulie 2014, ora 21:40
 Colaborator:Dana Dobre

 Articol citit de 7401 ori

Citeste si: