Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Tudorel Toader > ministrul Justitiei
A   A   A

Tudorel Toader ii da replica lui Zegrean: "Vom sesiza CCR" nu este echivalent cu "voi sesiza CCR"!

Tudorel Toader ii da replica lui Zegrean: "Vom sesiza CCR" nu este echivalent cu "voi sesiza CCR"!
Foto: Hepta.ro
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a reactionat dupa ce fostul judecator CCR Augustin Zegrean a declarat ca presedintele nu poate fi obligat de nimeni sa o revoce pe Kovesi, nici de ministrul Justitiei, si nici de Curtea Constitutionala.

El a precizat ca a declarat ca "vom sesiza CCR", expresie care nu este echivalenta cu "voi sesiza CCR".

"Pentru cine crede ca stie, sau ar trebui sa stie, cartea constitutionalismului:
'Vom sesiza CCR' nu este echivalent cu 'voi sesiza CCR'", a scris Tudorel Toader pe Facebook!"Presedintele nu poate fi obligat de nimeni sa o revoce pe Kovesi, nici de ministrul Justitiei, si nici de Curtea Constitutionala", a declarat pentru Ziare.com fostul judecator CCR Augustin Zegrean.
El a adaugat ca presedintele Klaus Iohannis ar fi intr-o situatie fragila, daca s-ar ajunge la scenariul, totusi putin probabil, al suspendarii: ar fi demis cu doar 12,5% dintre voturi, potrivit noii Legi a referendumului.

In primul rand, o explicatie procedurala: Ministrul Justitiei nu poate sesiza CCR, numai guvernul poate, a explicat pentru Ziare.com Augustin Zegrean, fost judecator al CCR.

In opinia fostului judecator al Curtii, nu exista niciun motiv pentru a-i imputa presedintelui ca si-a incalcat sau excedat atributiile constitutionale.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat ca va sesiza Curtea Constitutionala, pentru ca presedintele Klaus Iohannis a decis sa respinga solicitarea de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi de la sefia DNA.
Tudorel Toader a ales sa faca acest anunt, pe contul de Facebook, imediat dupa ce presedintele Iohannis a comunicat decizia de a o mentine pe Kovesi la conducerea DNA.

Ministrul Justitiei a precizat ca presedintele nu are nicio competenta in evaluarea activitatii profesionale a procurorului-sef al DNA.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 16 Aprilie 2018, ora 20:40
 Autor:Irina Olteanu

 Articol citit de 6408 ori

Citeste si: