Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Tudorel Toader > ministrul Justitiei
A   A   A

Tudorel Toader ar putea fi cercetat disciplinar. Evaluarea, ceruta de Baroul din care ministrul face parte

Tudorel Toader ar putea fi cercetat disciplinar. Evaluarea, ceruta de Baroul din care ministrul face parte
Foto: Arhiva Facebook/Tudorel Toader
Decanul Baroului Iasi, avocatul Marius Striblea, sustine ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, membru al Baroului iesean, ar putea fi cercetat disciplinar pentru ultimele sale "afronturi" la adresa avocaturii romanesti.

Striblea a afirmat, luni, ca analizeaza oportunitatea sesizarii Comisiei de Disciplina din cadrul Baroului Iasi in legatura cu ultimele declaratii facute de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la adresa avocatilor.

"Avand in vedere ultimele manifestari publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat in cadrul Baroului Iasi, manifestari ce constituie, fara echivoc, afronturi la adresa avocaturii romanesti, in calitate de Decan al Baroului Iasi voi evalua oportunitatea discutarii in Consiliul Baroului a sesizarii Comisiei de Disciplina.
Constatand, totodata, faptul ca domnia sa face grave confuzii in materia apararii din oficiu, fapt impardonabil tinand cont de functia pe care acesta o ocupa, voi analiza necesitatea ca, in cadrul eventualei cercetari disciplinare, sa verificam daca aceste confuzii au fost datorate unor iesiri emotionale de moment sau reflecta o carenta in pregatirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestatii in cadrul profesiei de avocat", a scris, luni, pe Facebook, decanul Baroului Iasi, Marius Striblea.

Avocatii din Bucuresti si din mai multe judete au anuntat ca vor declansa proteste in aceasta saptamana pentru a trage un semnal de alarma in legatura cu nivelul si modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu.
Avocatii au precizat ca vor purta banderole albe pe brat si au avertizat ca vor organiza astfel de actiuni pana la solutionarea disfunctionalitatilor din sistemul de asistenta juridica.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a scris zilele trecute pe Facebook ca intelege ca se aprope alegerile la avocati si ca unii dintre ei au intrat in campanie.

Citeste mai multe pe acest subiect:

Avocatii incep protestele in instante nemultumiti ca Toader ii ignora: Are un limbaj de politicianProtest la Palatul de Justitie: Avocatii ii cer lui Toader sa le coreleze onorariile cu salariile magistratilorMesajul lui Tudorel Toader pentru avocatii care protesteaza si cer onorarii mai mari: Au primit atatia bani cat le-au alocat instantele
Facebook ShareTweet
 Luni, 11 Februarie 2019, ora 21:01

 Articol citit de 6525 ori

Citeste si: