Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Ministrul Justitiei reactioneaza dupa acuzatiile ca universitatea unde a fost rector l-a avantajat pe fiul sau

Ministrul Justitiei reactioneaza dupa acuzatiile ca universitatea unde a fost rector l-a avantajat pe fiul sau
Foto: Facebook/Tudorel Toader
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a reactionat, joi seara, dupa ce in presa a fost anuntat faptul ca fiul sau a castigat postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iasi din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", dupa ce institutia a schimbat in prealabil regulamentul, astfel incat acesta sa indeplineasca criteriile pentru concurs.

Ministrul Toader a transmis pe contul sau de Facebook cateva precizari referitoare la acest subiect:

"1. Ionut Alexandru Toader este notar public incepand din 2011, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Petre Andrei din Iasi, incepand din 2013 si doctor in drept penal, din 2016.

2. Postul de asistent universitar, scos la concurs, a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei.
3. Prin modificarea regulamentului de concurs a fost introdus un filtru suplimentar, pentru verificarea indeplinirii criteriilor specifice, cu speciala referire la doctoratele interdisciplinare.

4. Indeplinirea criteriilor de concurs poate fi observata pe pagina de Internet a Universitatii.

5. Pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul stiintific de doctor in domeniul drept
! ", a scris ministrul Tudorel Toader.

Amintim ca 7est.ro ca scris ca pentru ca Alexandru Toader sa poata participa la concurs, Senatul universitatii iesene a modificat cu o luna inainte paragraful unei prevederi, astfel incat functia de asistent universitar sa poata fi ocupata si in conditiile in care un candidat are titlul de doctor in Drept Penal, nu doar doctoratul in Drept Civil.
Postul respectiv a fost scos la concurs la sfarsitul lunii aprilie, iar pe 30 martie a fost a modificat articolul respectiv.

Alexandru Toader s-a putut inscrie in competitie avand in vedere ca tatal sau s-a suspendat din functia de rector al universitatii iesene, pe perioada cat ocupa functia de ministru al Justitiei. Altfel, nu ar fi putut, deoarece regulamentul universitatii nu permite angajarea in institutie pe un post didactic a persoanelor cu grade de rudenie I-IV cu membrii din universitate care detin functii de conducere.

Fiul lui Toader a fost unicul candidat la acel concurs.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 10 August 2017, ora 22:40

 Articol citit de 5394 ori

Citeste si: