Mii de romani au iesit in strada pe viscol si ger: Rezista Codruta! Respect DNA! Tudorel, pleaca tu cu hotii tai!

Joi, 22 Februarie 2018, ora 23:11
57278 citiri
Mii de romani au iesit in strada pe viscol si ger: Rezista Codruta! Respect DNA! Tudorel, pleaca tu cu hotii tai!
Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor

Romanii au iesit in strada, joi seara, dupa ce Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la exact un an de cand a fost numit in functie, a cerut revocarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA.

Piata Victoriei, locul unde in urma cu un an sute de mii de oameni aparau justitia, ramane si acum punctul fierbinte al protestelor, in ciuda deja clasicelor conditii meteo de manifestatii: ninsoare, viscol si ger.

La nici o ora de la anuntul lui Toader, sute de oameni strigau deja in fata Guvernului "Hotii, hotii!", "DNA, sa vina sa va ia!" sau "Codruta, suntem de partea ta!".

Oamenii s-au mobilizat in multe orase din tara, dar si peste hotare. In total, cateva mii de oameni au iesit in strada pentru a-si arata revolta fata de decizia anuntata de Toader si modul in care acesta a luat-o.

Inca asteptam ca raportul intocmit de Toader sa fie postat pe site-ul Ministerului Justitiei. El va fi apoi trimis la sectia de procurori a CSM, pentru avizare, precum si presedintelui Romaniei, care va decide daca o va revoca sau nu pe sefa DNA, conform Constitutiei.

Iata aici cum a decurs declaratia de presa sustinuta de Toader

. Vezi si reactia presedintelui Klaus Iohannis.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cum au reactionat romanii dupa ce Toader a cerut revocarea lui Kovesi de la sefia DNA:

23:11 - Protestele se incheie si in Bucuresti, si in orasele din tara. Oamenii au anuntat insa ca vor iesi in fiecare zi si se organizeaza pe retelele de socializare pentru noi manifestatii.

22:22 - Sute de oameni sunt inca in fata Guvernului. In acelasi timp, pe retelele de socializare oamenii se mobilizeaza pentru un nou protest, duminica, 25 februarie.

"Nu renuntam, nu acceptam un abuz facut o gasca de infractori. Duminica ne vedem la ora 18:00 in fata la Guvern pentru a cere demisia ministrului inJustitiei", se arata pe pagina evenimentului "Tudorele, pleaca tu cu hotii tai!".

22:00 - La Sibiu protestatarii au plecat in mars prin oras scandand, printre altele, "Tudorele fa ceva, demisia!".

21:46 - "Tudorele, esti o rusine, demisia!", se poate citi pe una dintre pancartele din Piata Victoriei.

21:40 - Politia calare a fost mobilizata si de aceasta data. Imagine facuta de corespondentul Ziare.com pe Bulevardul Aviatorilor.

21:26 - Pancarte cu mesaje de sustinere pentru sefa DNA in fata Guvernului: "Evaluarea noastra, Laura Codruta Kovesi - 10 exceptional", "Rezista Codruta, la puscarie cu penalii, respect DNA!" sau "Iubita mea e DNA" sunt cateva dintre mesajele protestatarilor pentru Kovesi.

21:22 - "Kovesi nu e doar sefa DNA, e un simbol al luptei noastre anticoruptie", spune unul dintre protestatari, intervievat de Digi24.

21:11 - Protestatarii au venit cu steagurile Romaniei si Uniunii Europene in fata Guvernului.

21:05 - Oamenii continua sa vina in numar mare in Piata Victoriei cu pancarte cu mesaje pro-justitie.

21:00 - La acest moment in Piata Victoriei sunt in jur de 1.000 de protestatari si oamenii continua sa vina.

20:48 - In jur de 100 de jandarmi sunt in Piata Victoriei, pe care au inconjurat-o cu garduri de protectie.

Foto: Ziare.com

20:37 - "Aici. Acum. Veniti, nu lasati coruptii sa castige!", e mesajul comunitatii "Bucuresti fara ei", insotit de o fotografie din fata Guvernului.

Foto: Facebook/Bucuresti fara ei

20:30 - In jur de 400 de oameni sunt la aceasta ora in Piata Victoriei, potrivit estimarilor televiziunilor de stiri. Corespondentul Ziare.com din fata Guvernului anunta ca grupuri de oameni se vad indreptandu-se din toate partile spre Piata Victoriei.

Oamenii striga "Nu scapati!", "DNA, sa vina sa va ia!", "Tudorel, demisia!" si "Zi de zi aici vom fi!".

Foto: Ziare.com

20:27 - Oamenii ies in strada si la Brasov: "DNA e o institutie eficienta care baga hoti la inchisoare".

20:22 - Iata imagini de la protestul din Cluj: "Toti pentru justitie! DNA, suntem de partea ta!".

20:16 - Proteste au loc si la Cluj, Iasi, Sibiu, Timisoara, Constanta sau Roman. Si in diaspora romanii se mobilizeaza. "ALERTA: iesim in strada la locul cunoscut, Rathausbrucke, la 20:30. O sustinem pe Laura Codruta Kovesi", se arata pe pagina de Facebook Rezist Zurich.

20:08 - La nici o ora de la anuntul lui Toader, sute de oameni strigau deja in fata Guvernului "Hotii, hotii!", "DNA, sa vina sa va ia!" sau "Codruta, suntem de partea ta!".

19:47 - Cateva zeci de oameni sunt deja in fata Guvernului.

19:39 - Un nou eveniment a fost creat pe pagina de Facebook Coruptia Ucide. "Alerta, DNA in pericol! Acum, la Piata Victoriei. Ei cu hotii, noi cu totii!"

19:37 - Protestatarii de la minister incep sa se indrepte spre Piata Victoriei, unde multi reprezentanti ai comunitatii #rezist au anuntat ca vor protesta in aceasta seara.

19:25 - Contestatarii lui Kovesi de la Ministerul Justitiei au salutat anuntul lui Toader: "Bravo Tudorele, ne-ai scapat de rele", "DNA fara cucuvea".

19:23 - Sustinatorii lui Kovesi din fata Ministerului Justitiei au primit cu revolta anuntul deciziei lui Toader: "Iesiti din casa, daca va pasa", "PSD, ciuma rosie", "mars afara, tradator de tara" si "Codruta, suntem alaturi de tine", rasuna scandadrile din fata sediului MJ.

19:19 - Toader a anuntat ca cere revocarea lui Kovesi de la sefia DNA.

"Omul nou la care visa PCR", comenteaza europarlamentarul Cristian Preda prestatia lui Toader din aceasta seara.

19:18 - Protestatarii #rezist comenteaza pe pagia Coruptia Ucide declaratiil lui Toader.

"Raportul lui Toader, o facatura ordinara cu incalcari inventate...!", spune un internaut.

19:00 - A trecut o ora de cand Toader si-a inceput prezentarea sintezei de 36 de pagini. Jurnalistii incearca sa-l intrerupa, fara succes, pentru a-i cere explicatii in ce priveste unele chestiuni neconforme cu realitatea. Toader continua imperturbabil sa prezinte ce probleme vede el la DNA.

18:34 - Intre timp in fata Ministerului se mai aduna oameni, pe masura ce termina programul de munca. Au venit si reprezentanti ai comunitatii "Va Vedem", care au afisat un banner mare pe gardurile instalate de jandarmi.

18:30 - Ministrul Tudorel Toader vorbeste de 30 de minute, insa nu a anuntat inca nimic. El s-a rafuit cu jurnalistii, le-a cerut sa reorganizeze aranjarea camerelor ca sa nu-i fie filmate foile de pe care citeste, a cerut sa fie luat podiumul de la tribuna ca sa nu se faca glume despre inaltimea sa, a anuntat ca doar sinteza raportului are 36 de pagini si cine nu are rabdare sa asculte sa iasa din sala si in primele minute si-a prezentat CV-ul.

Foto: Ziare.com

18:16 - Pe pagina de Facebook Coruptia Ucide oamenii anunta ca, in cazul in care Toader cere revocarea, se va iesi imediat in Piata Victoriei.

18:00 - Incepe declaratia lui Tudorel Toader. In fata ministerului ambele tabere asteapta decizia.

17:48 - Sustinatorii Laurei Codruta Kovesi l-au adus in fata Ministerului pe OLAF.

Foto: Ziare.com

17:36 - Iata care e atmosfera in fata Ministrului Justitiei:

Foto: Ziare.com

17:22 - Tabara anti-Kovesi numara cateva zeci de persoane. Oamenii scandeaza "Tudorele fa ceva, scapa-ne de Codruta". Vizavi s-au strans si cativa sustinatori ai sefei DNA care striga de la portavoce "Tudorel, demisia!", "nu vrem sa fim condusi de hoti!" si "Justitie, nu coruptie".

Foto: Ziare.com

17:09 - Jandarmii au inceput sa monteze garduri de protectie in jurul Ministerului, relateaza corespondentul Ziare.com.

Foto: Ziare.com

17:03 - "Tudorele...ia aminte! De cedezi in fata lor, astia...te fac scriitor, chiar de nu ai bube-n cap, te scarpina pana-ti fac!", e mesajul de pe pancarta unui cetatean care vrea inlaturarea lui Kovesi ed la sefia DNA.

Foto: Ziare.com

16:45 - Au inceput sa ajunga in fata Ministerului Justitiei si sustinatori ai sefei DNA. Ei s-au mobilizat si pe retelele de socializare unde a fost creat evenimentul "Tudorele, indraznesti sa propui revocarea Codrutei de la DNA?".

Si pe grupurile consacrate in ultimul an de cand romanii ies sa apere Justitia, protestatarii "#rezist" anunta ca sunt in stand by si ca vor iesi in strada masiv daca Toader va cere revocarea sefei DNA.

16:38 - Jandarmii ii legitimeaza pe cei prezenti in fata Ministerului Justitiei, informeaza corespondentul Ziare.com.

16:30 - In jur de 10 persoane s-au strans in fata Ministerului Justitiei cer revocarea lui Kovesi din fruntea DNA.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#protest Ministerul Justitiei, #anunta sefa DNA Tudorel Toader, #raport DNA Tudorel Toader anunt , #revocare