Lista PSD la europarlamentare va fi validata saptamana viitoare, in CEx. Nu se va discuta despre remanierea lui Toader

Miercuri, 20 Martie 2019, ora 16:57
4042 citiri
Lista PSD la europarlamentare va fi validata saptamana viitoare, in CEx. Nu se va discuta despre remanierea lui Toader
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat ca sedinta Comitetului Executiv al PSD va avea loc lunea sau martea viitoare, iar social-democratii vor valida lista candidatilor la alegerile europarlamentare. Reuniunea social-democratilor va fi condusa de Liviu Dragnea.

"CEx va avea loc luni sau marti pentru validarea listelor candidatilor la europarlamentare", a afirmat Florin Iordache pentru Mediafax.

Intrebat daca unul dintre subiecte va viza remanierea lui Tudorel Toader de la Ministerul Justitiei, asa cum se vehiculeaza in presa, Iordache a negat, precizand ca, "dupa ce mai termina cu discutia despre europarlamentare, dupa aceea, mai discutam si de alte probleme".

Camera Deputatilor a respins miercuri motiunea simpla prin care partidele de Opozitie cereau abrogarea OUG 7 privind modificarea legilor justitiei si demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, cu 126 de voturi "pentru", 148 "impotriva" si doua abtineri.

Ulterior, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a declarat, referindu-se la ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ca nu i-a trecut nemultumirea, dar ca nu a putut vota o motiune initiata de Opozitie si i-a cerut sa vina cu niste "masuri legislative normale".

La dezbaterea motiunii simple, in urma cu doua saptamani, social-democratii i-au reprosat lui Tudorel Toader ca nu a adoptat o ordonanta de urgenta in privinta Codului Penal si Codului de Procedura Penala, asa cum a fost stabilit in CEx al PSD.

USR: L-au convins pe Toader sa dea ordonantele

Referitor la acest subiect, deputatul USR Stelian Ion considera ca PSD si ALDE "s-au inteles" si "l-au convins" pe ministrul Tudorel Toader sa dea ordonantele pe justitie, noteaza Agerpres.

"Astazi s-a votat in Parlament motiunea impotriva lui Tudorel Toader. Este un semnal foarte clar din partea PSD si a ALDE ca s-au inteles, au batut palma, l-au convins pe Tudorel Toader sa dea acele trei ordonante. Nu avem nicio indoiala ca aceasta a fost miza si din aceasta cauza au votat toti impotriva motiunii simple.

Este foarte grav ceea ce se intampla daca se adopta aceste modificari la Codul penal si de procedura penala prin ordonanta de urgenta, e o incalcare crasa a Constitutiei, in conditiile in care aceste proiecte sunt pe ordinea de zi a Parlamentului, in conditiile in care de la deciziile CCR si pana in prezent Comisia Iordache nu a mai lucrat nimic, pentru ca ei stiu foarte clar ca nu mai au majoritatea in Camera Deputatilor pentru a trece aceste proiecte", a declarat Stelian Ion, miercuri, la Parlament.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#lista europarlamentare PSD, #candidati PSD alegeri europarlamentare , #ministrul Justitiei